Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εμμένει στην προειδοποίηση για no deal Brexit η κυβέρνηση Johnson

Βρετανία: Εμμένει στην προειδοποίηση για no deal Brexit η κυβέρνηση Johnson
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμαστεί για μια εμπορική σχέση με την ΕΕ από τον Ιανουάριο στη βάση των κανόνων του ΠΟΕ, δηλαδή χωρίς συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε ο Βρετανός Gove
Ο Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Johnsonκαι εκ των βασικών αρχιτεκτόνων του Brexit είπε πως ως έχουν τα πράγματα δεν πρόκειται να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με την ΕΕ πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του έτους.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια εμπορική σχέση με την ΕΕ από τον Ιανουάριο στη βάση των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, δηλαδή χωρίς συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο συντονιστής των διαπραγματεύσεων εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης Michael Gove.
Ο Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Johnson και εκ των βασικών αρχιτεκτόνων του Brexit είπε κατά την ομιλία του πως ως έχουν τα πράγματα δεν πρόκειται να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με την ΕΕ πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του έτους.
Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Boris Johnson, ο κ. Gove είπε ότι για να αλλάξουν τα δεδομένα θα πρέπει να υπάρξει «θεμελιώδης αλλαγή προσέγγισης» από την ΕΕ.
Σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες με τις προτάσεις τους «δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου», προσθέτοντας ότι μεταξύ άλλων θέλουν από το Λονδίνο να εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές με τους Ευρωπαίους στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων.
Ο κ. Gove κατηγόρησε αρχικά την ΕΕ ότι έχει αρνηθεί να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας επί της μελλοντικής εμπορικής σχέσης.
Λίγα λεπτά πριν αρχίσει την ομιλία του ο Gove, ωστόσο, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν Michel Barnier είχε σημειώσει μέσω Twitter ότι η ευρωπαϊκή πλευρά έχει δηλώσει έτοιμη για εντατικοποίηση των συνομιλιών αυτή την εβδομάδα στη βάση νομικών κειμένων, όπως ζητά το Λονδίνο.
Ο κ. Gove αργότερα στην ομιλία του σχολίασε ότι έχει γίνει κάποια «εποικοδομητική» κίνηση από την πλευρά της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης