Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Google: Ελληνικό ρεκόρ επιστροφής στην «κανονικότητα» μετά το lockdown

Google: Ελληνικό ρεκόρ επιστροφής στην «κανονικότητα» μετά το lockdown
Η Google επισημαίνει επίσης πως η Ελλάδα ενώ έχει επιστρέψει στα επίπεδα του προ-lockdown, δεν εμφανίζει σημαντικά μεγαλύτερη εξάπλωση του Covid-19.
Σε επίπεδα Ιανουαρίου 2020, πριν κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα ο κορωνοϊός, επέστρεψε η χώρα σύμφωνα με την Google, ενώ τον Αύγουστο του 2020 η κίνηση στην Ελλάδα ξεπέρασε ακόμα και αυτά τα επίπεδα.
Ειδικότερα, αναφέρεται πως η κίνηση σε καφέ, εστιατόρια, πάρκα ξεπέρασε τα επίπεδα του προ-Covid χειμώνα, σε αντίθεση με άλλες νότιες τουριστικές χώρες.

Η ανάκαμψη αυτή βέβαια, έχει διπλή ανάγνωση καθώς μπορεί από τη μία να καταγράφει τη θετική συμπεριφορά πολιτών-καταναλωτών που αντιστέκονται στην ύφεση του κορονοϊού, από την άλλη βέβαια δείχνει και μία πιο «επικίνδυνη» συμπεριφορά που ευνοεί... τη διασπορά!
Πάντως, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αποδεικνύουν, για την ώρα, το δυσμενές σενάριο, καθώς το Βέλγιο που δεν κατάφερε να επανακάμψει στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2020 καταγράφει εκτίναξη των νέων μολύνσεων.
Αντίστοιχα, στην Ολλανδία που κατάφερε να δει ανάκαμψη της κίνησης είδε επίσης και έξαρση της πανδημίας.
Συμπεραίνει, λοιπόν, κανείς ότι, με βάση τα στοιχεία κινητικότητας της Google, η Ελλάδα επέστρεψε στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2020, προ lockdown, χωρίς να καταγράψει σημαντικά μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η κίνηση στην Ελλάδα ανέκαμψε μετά το lockdown εντονότερα από άλλες χώρες του παγκόσμιου δείγματος, όπως παρουσιάζεται στα στοιχεία που δημοσιεύουν οι «Financial Times».

Image
Τον Αύγουστο 2020, όταν η Αθήνα «ερήμωσε» λόγω της θερινής ανάπαυλας, σε αντίθεση με τις άλλες πρωτεύουσες που η κίνηση δεν παρουσιάζει μεγάλη βύθιση.
Η συνολική κινητικότητα στην Ελλάδα την ίδια περίοδο κορυφώθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης