Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove: Αφησε άφωνη την May λέγοντας ότι η Βρετανία θα είναι ασφαλέστερη εκτός ΕΕ

Gove: Αφησε άφωνη την May λέγοντας ότι η Βρετανία θα είναι ασφαλέστερη εκτός ΕΕ
Στήλη άλατος έμεινε η πρώην Βρετανή πρωθυπουργός Τ. May, όταν άκουσε τον Μ. Gove να της απαντά ότι «η Βρετανία θα είναι πιο ασφαλής εκτός ΕΕ»
«Στήλη άλατος» έμεινε τη Δευτέρα 19/10, η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Teresa May στο κοινοβούλιο, όταν άκουσε την απάντηση του ισχυρού άνδρα της βρετανικής κυβέρνησης, Michael Gove, αριστερό χέρι του Boris Johnson, ότι η χώρα θα είναι ασφαλέστερη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά εντός του ευρωπαϊκού πλοκ.
Η May, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2019, αφού η συμφωνία της για το Brexit καταψηφίστηκε επανειλημμένα στη Βουλή των Κοινοτήτων, υπέβαλε ερώτηση στον Βρετανό υπουργό παρά των πρωθυπουργώ Michael Gove σχετικά με τις επιπτώσεις στην ασφάλεια από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Η πρώην πρωθυπουργός είπε ότι μια χωρίς συμφωνία αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα διακόψει την πρόσβαση σε ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων που επιτρέπουν στην αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν εγκληματίες και εξτρεμιστές, και συνεπώς να βλάπτουν τη βρετανική ασφάλεια.
«Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη των συνόρων μας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εντός του μπλοκ μέσα από μια ποικιλία μεθόδων και ρυθμίσεων», ήταν η απάντηση του Gove στην ερώτηση της May.
«Μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια που δίνουμε στον βρετανικό λαό».
Η πρώην πρωθυπουργός σάστισε, ανασήκωσε τα φρύδια της, κοίταξε τους συναδέλφους της και ρώτησε: «Τι;»
Η May είχε διατελέσει επίσης στο παρελθόν υπουργός Εσωτερικών και είχε ασχοληθεί επί χρόνια, σε στενή συνεργασία με ομολόγους της ΕΕ, με θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας προτού γίνει πρωθυπουργός το 2016.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης