Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Περίπου 30 εκατομμύρια έχουν ήδη ψηφίσει – Προς ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Περίπου 30 εκατομμύρια έχουν ήδη ψηφίσει – Προς ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
Οι ψηφοφόροι εκπροσωπούν πάνω από το 21% του συνολικού εκλογικού σώματος του 2016, όταν ψήφισαν περισσότεροι από 136,6 εκατομμύρια Αμερικανοί
Σχεδόν 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει (με επιστολική ψήφο ή στα εκλογικά κέντρα) στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου (early voting).
Να σημειωθεί ότι το μέγεθος του εκλογικού σώματος (δηλαδή πόσοι θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα ψηφίσουν τελικά) είναι το πλέον κρίσιμο για το αποτέλεσμα κυρίως σε πολιτείες όπου η διαφορά είναι μικρή.
Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ καθώς οι ψηφοφόροι προσαρμόζονται στα δεδομένα που έθεσε για τις κοινωνικές επαφές η πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της Florida, της διαφιλονικούμενης πολιτείας όπου από τη Δευτέρα (19/10) ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις για αυτούς τους ψηφοφόρους.
Περισσότερες από 29,6 εκατομμύρια ψήφοι είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως καταγράφηκαν σε 44 πολιτείες και στην Ουάσινγκτον, το απόγευμα της Δευτέρας (19/10), σύμφωνα με τις μετρήσεις ανεξάρτητης επιτροπής από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.
Οι ψηφοφόροι εκπροσωπούν πάνω από το 21% του συνολικού εκλογικού σώματος του 2016, όταν ψήφισαν περισσότεροι από 136,6 εκατομμύρια Αμερικανοί.
Το 2016, οι πρόωρες ψήφοι ήταν 5,9 εκατομμύρια έως τις 23 Οκτωβρίου, 16 ημέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης