Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Μας προβληματίζει ο αυξημένος αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Μας προβληματίζει ο αυξημένος αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού
Όσο πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είπε ο κ.Γώγος
Τον προβληματισμό των επιστημόνων για τον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χ. Γώγος αναφερόμενος στους 11 θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε πως όσο πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
«Ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γώγος, ο οποίος και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων στις Σέρρες, γεγονός που ο δήμαρχος της πόλης απέδωσε στο ότι δεν ίσχυαν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις εστίασης, με αποτέλεσμα η περιοχή να γίνει έλξης με συνέπεια να παρατηρείται συνωστισμός τα σαββατοκύριακα, τόνισε ότι «αυτό είναι το νόημα των οριζόντιων μέτρων».
«Η εφαρμογή lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή.
Αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων.
Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης