Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσους τουρίστες εκτιμά η TUI ότι θα φέρει μέχρι το τέλος του 2020 στην Ελλάδα - Αισιοδοξία για το 2021

tags :
Πόσους τουρίστες εκτιμά η TUI ότι θα φέρει μέχρι το τέλος του 2020 στην Ελλάδα - Αισιοδοξία για το 2021
Της Εύας Οικονομάκη
Τη δυναμική της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού ανέδειξε, στο πλαίσιο διαδικτυακής ενημέρωσης, ο Σεμπάστιαν Έμπελ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου TUI και υπεύθυνος για τον τομέα ξενοδοχείων, κρουαζιέρας και δραστηριοτήτων, επισημαίνοντας πως μέχρι το τέλος του 2020, μιας χρονιάς που καθορίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ο γερμανικός κολοσσός θα μεταφέρει στην Ελλάδα περίπου 1 εκατ. τουρίστες έναντι 3 εκατ. ταξιδιωτών το 2019.
Μάλιστα, ο Σ. Έμπελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2021, με δεδομένο ότι ζήτηση υπάρχει, λέγοντας πως, παρά τη δυσκολία να κάνει κάποιος ασφαλή πρόβλεψη δεδομένων των συνθηκών, η επόμενη χρονιά θα έχει θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, με τα νούμερα να προσεγγίζουν εκείνα του 2019.

Κορυφαίος προορισμός η Ελλάδα

Σε κορυφαίο προορισμό της TUI αναδείχθηκε φέτος η Ελλάδα, όπως επεσήμανε ο Τόμας Έλερμπεκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της TUI και υπεύθυνος για τις Εταιρικές και Πολιτικές Υποθέσεις, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας αποτελεί έναν «εξαιρετικό συνεργάτη» για την TUI τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Μάλιστα, ο ίδιος εξήρε τη στάση και τα αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως μπορούν να αποτελέσουν «πρότυπο» και για άλλους προορισμούς.
Η Ελλάδα ήταν ο δεύτερος προορισμός μετά τη Μαγιόρκα απ’ όπου ξεκίνησε η επανεκκίνηση των ταξιδιών για την TUI, όπως εξήγησε ο Σ. Έμπελ, ο οποίος επεσήμανε ότι τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον τουρισμό.

Η επιμήκυνση της σεζόν

Για πρώτη φορά, μάλιστα, η TUI φέτος θα επιμηκύνει τη σεζόν, με πτήσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και υπάρχει καταγεγραμμένη ζήτηση, καθώς και με δρομολόγια κρουαζιέρας μέχρι και τα τέλη του επόμενου μήνα.
«Η επιμήκυνση της σεζόν από 5-6 μήνες σε 9 μήνες θα βοηθήσεις και τα έσοδα των ξενοδοχείων και την απασχόληση και την οικονομία εν γένει», είπε ο Σ. Έμπελ. Τον Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί 4 δρομολόγια κρουαζιέρας με λιμάνι εκκίνησης εκείνο του Ηρακλείου, με την TUI να μεταφέρει συνολικά στη χώρα μας 6.000-7.000 ταξιδιώτες στη χώρα μας.

Το στίγμα για το 2021

Θετικά είναι την ίδια στιγμή τα μηνύματα για το 2021, με τον Σ. Έμπελ να εκτιμά ότι τα επόμενα δύο χρόνια η ζήτηση για ταξίδια θα είναι ακόμη πιο ισχυρή, μετά από μία τόσο ιδιαίτερη χρονιά. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι ταξιδιώτες θα προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα (new normal) που διέπει πλέον τα ταξίδια, επισημαίνοντας ότι πλέον οι κρατήσεις θα γίνονται κοντά στον χρόνο πραγματοποίησης του ταξιδιού.
Μία βασική παράμετρος που θα καθορίσει εν πολλοίς την επόμενη τουριστική χρονιά είναι, όπως τόνισε, το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε χώρας, με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στα υγειονομικά ασφαλή κράτη.
«Το 2021 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την Ελλάδα και πληροί τις προϋποθέσεις για να τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες», προσέθεσε ο Σ. Έμπελ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης