Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

8 στους 10 Βρετανούς δεν κάνουν σχέδια διεθνή ταξίδια φέτος το χειμώνα

tags :
8 στους 10 Βρετανούς δεν κάνουν σχέδια διεθνή ταξίδια φέτος το χειμώνα
Η δημοσκόπηση 1.778 ενηλίκων στα τέλη Σεπτεμβρίου διαπίστωσε ότι μόνο το 11% σχεδίαζε να ταξιδέψει διεθνώς τους επόμενους έξι μήνες
Οκτώ στους δέκα Βρετανούς δεν κάνουν σχέδια να ταξιδέψουν διεθνώς αυτόν τον χειμώνα. Παράλληλα, τα δύο τρίτα θα αισθανόταν ανασφαλή με τις πτήσεις στο εξωτερικό. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη νέα έρευνα του YouGov.
Η δημοσκόπηση 1.778 ενηλίκων στα τέλη Σεπτεμβρίου διαπίστωσε ότι μόνο το 11% σχεδίαζε να ταξιδέψει διεθνώς τους επόμενους έξι μήνες.
Μάλιστα, οι μισοί δεν είχαν καμία πρόθεση να κάνουν ένα εγχώριο ταξίδι.
Οι Λονδρέζοι έδειξαν τη μεγαλύτερη τάση για διεθνή ταξίδια, με το 19% να λέει ότι σχεδίαζαν να πάνε στο εξωτερικό. Ωστόσο και εδώ τα δύο τρίτα λένε ότι δεν κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια.
Μόνο το 9% των υπολοίπων στο νότο και στα Μίντλαντς και την Ουαλία εξέφρασαν την πρόθεση να ταξιδέψουν διεθνώς.
Δυσπιστία για τα αεροπορικά ταξίδια
Τα αεροπορικά ταξίδια είχαν τη μικρότερη ανταπόκριση μεταξύ του δείγματος. Συγκεκριμένα, μόνο το 21% δηλώνει ότι θα αισθανόταν ασφαλές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα ταξίδια με διεθνή τρένα και πλοία είναι 31%.

Αχτίδα ελπίδας

Μια πιθανή αχτίδα ελπίδας για τη βιομηχανία ήταν τα δοκιμαστικά τεστ, με το 64% να λέει ότι θα ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν αν μπορούσαν να κάνουν τέστ κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η πλειοψηφία 48% δήλωσε ότι θα έβλεπε θετικά το τεστ για τον κορωνοϊο με την άφιξή τους στον προορισμό καθώς και την μονοήμερη απομόνωση περιμένοντας τα αποτελέσματα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης