Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 2 δισ. δολ. θα πληρώσει στις ΗΠΑ η Goldman Sachs για το σκάνδαλο 1MDB της Μαλαισίας

tags :
Πρόστιμο 2 δισ. δολ. θα πληρώσει στις ΗΠΑ η Goldman Sachs για το σκάνδαλο 1MDB της Μαλαισίας
Συνολικά, η Goldman Sachs μπορεί να πληρώσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς έχει συμφωνήσει με τη Μαλαισία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες
Σε συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέληξε η Goldman Sachs για να πληρώσει 2 δισ. δολάρια για τον ρόλο της τράπεζας στο σκάνδαλο 1MDB της Μαλαισίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών με΄σων ενημέρωσης, η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί εντός ημερών.
Η συμφωνία, που αποτελεί μέρος μιας διεθνούς δράσης, θα επιτρέψει στη μητρική εταιρεία να αποφύγει την ποινική καταδίκη στις ΗΠΑ.
Η πληρωμή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Goldman Sachs έχει έρθει από τον Ιούλιο σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Μαλαισίας, η οποία προβλέπει την καταβολή 3,9 δισ. δολαρίων λόγω του σκανδάλου διαφθοράς πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που οδήγησε στην κατάρρευση του κρατικού ταμείου 1MDB.
Η συμφωνία περιλαμβάνει διακανονισμό μετρητών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων που καταβλήθηκε στη Μαλαισία, ενώ η συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πολυετή προσπάθεια της Μαλαισίας για την ανάκτηση δισεκατομμυρίων δολαρίων που χάθηκαν από το σκάνδαλο.
Συνολικά, η Goldman Sachs μπορεί να πληρώσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς έχει συμφωνήσει με τη Μαλαισία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης