Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin και Macron συζήτησαν για την κατάσταση στο Nagorno Karabakh

Putin και Macron συζήτησαν για την κατάσταση στο Nagorno Karabakh
Ο Putin ενημέρωσε τον Macron για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Εmanuel Macron, συζήτησε λεπτομερώς την κατάσταση στο Nagorno Karabakh, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Putin ενημέρωσε τον Macron για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών και να επαναληφθούν το συντομότερο οι συνομιλίες με σκοπό την πολιτική και διπλωματική λύση τη διένεξης για το Nagorno Karabakh.
Παράλληλα οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συνεχισθεί η στενή συνεργασία Ρωσίας και Γαλλίας με την ιδιότητα των συμπροεδρευόντων στην ομάδα του Μισνκ στον ΟΑΣΕ καθώς και στο Συμβούλιο Ασφάλειας, όπως και οι επαφές σε διάφορα επίπεδα.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε στον Γάλλο πρόεδρο τα συλλυπητήρια του για την βάρβαρη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή στο Παρίσι, ενώ με αφορμή το συμβάν αυτό που χαρακτηρίσθηκε ως τρομοκρατική πράξη, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για την ενεργοποίηση των κοινών προσπαθειών στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης