Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σύνολο της κοινωνίας σαν στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σύνολο της κοινωνίας σαν στρατηγικούς κακοπληρωτές
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας.
«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σύνολο της κοινωνίας σαν να είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο νέος πτωχευτικός κώδικας καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγεί σε μαζικές εξώσεις».
«Το ακατάσχετο όριο παύει να είναι 1.200 ευρώ και πηγαίνει στα 610 ευρώ.
Οι ευάλωτοι δανειολήπτες ενώ έχουν χάσει το σπίτι τους μένουν σε αυτό πληρώνοντας νοίκι και αν δεν πληρώσουν τρία νοίκια τους πετάνε έξω, ενώ μετά από 12 χρόνια μπορούν να αγοράσουν ξανά το σπίτι τους, στην εμπορική όμως αξία.
Αυτό σημαίνει ότι τα ενοίκια που θα έχουν δώσει για 12 χρόνια, πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
«Ο νέος πτωχευτικός λειτουργεί σαν μια οικονομική φυλακή για τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας», σημείωσε, «ειδικά στη σημερινή περίοδο της πανδημίας που δημιουργούνται ολοένα περισσότερα κόκκινα δάνεια».
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην ελληνοτουρκικά, ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «κίνηση εντυπωσιασμού» από πλευράς της κυβέρνησης, την προαναγγελλόμενη αναστολή τελωνειακής σχέσης Τουρκίας-ΕΕ, «μια κίνηση που μπορεί να επιφέρει πλήγμα και στην ελληνική οικονομία».
«Ο δρόμος για την επίλυση της σημερινής κρίσης, περνά μέσα από το διάλογο πάνω σε μια θετική ευρωτουρκική ατζέντα, ταυτόχρονα με ένα μηχανισμό κυρώσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει την επιβολή κυρώσεων σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής, «γεγονός που αφήνει χώρο στην Τουρκία να προχωρά σε νέες προκλητικές ενέργειες».
Κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειμμα στρατηγικής, ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η λογική του "προβλέψιμου συμμάχου" που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει αποτύχει».
Αναφερθείς στο ζήτημα της στρατιωτικής κλιμάκωσης που συζητείται τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ποτέ δεν έκανε αντιπολίτευση με περικεφαλαίες ή με εθνικιστική πλειοδοσία».
«Υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων στη βάση του διαλόγου και της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου», είπε, «γνωρίζοντας ότι μπορεί ο δρόμος αυτός να περνά μέσα από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
«Αποτελεί ερώτημα για τη ΝΔ, όμως, αν μπορεί να αντέξει την προσφυγή στη Χάγη, δεδομένων των τεράστιων διαφορών που έχει στο εσωτερικό της, όπως φάνηκε με την αδυναμία της να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», συμπλήρωσε.
Τέλος, στο μέτωπο της πανδημίας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης και την κάλεσε για μια ακόμα φορά να προχωρήσει σε «άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, σε μαζική συνταγογράφηση των τεστ, στην εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στη διαχείριση της πανδημίας και σε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης