Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (HΠΑ): Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το νέο πακέτο τόνωσης, αλλά υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα

Pelosi (HΠΑ): Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το νέο πακέτο τόνωσης, αλλά υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα
Αυξάνονται οι ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, ακόμη υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση.
Νωρίτερα, η κυρία Pelosi είχε κάνει λόγο για συμφωνία, που θα ανακοινωνόταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης 20 Οκτωβρίου, όμως λίγο αργότερα υποβάθμισε το χρονικό πλαίσιο που η ίδια είχε θέσει.
«Δεν είναι ότι αυτή η μέρα που θα έχουμε μια συμφωνία.
Παρ’ όλα αυτά ήταν μια μέρα που βάλαμε τους όρους μας στο τραπέζι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα» δήλωσε η Pelosi.
Πάντως, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Mnuchin όσο και η πρόεδρος του Σώματος σκοπεύουν σε συμφωνία πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Όπως είναι εύλογο, στον απόηχο των ευχάριστων δηλώσεων για την οικονομία των ΗΠΑ, η Wall Street ενισχύεται.
H πρόεδρος του Σώματος Nancy Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, βρήκαν κοινή πορεία πλεύσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Pelosi, Drue Hamil.
«Τις επόμενες 24 ώρες... αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να προσέξουμε είναι η επίλυση των δημοσιονομικών μέτρων» δήλωσε ο Tom Lee, ιδρυτής και επικεφαλής έρευνας στο Fundstrat Global Advisors.
«Ενώ οι αγορές θα μπορούσαν να το αξιολογήσουν αυτό ως λιγότερο σημαντικό (δεδομένου ότι μια συμφωνία θα έλθει πιθανώς μετά τις τεχνολογίες), πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ουάσινγκτον να κάνει μια συμφωνία τώρα».
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά παγώσει για μήνες, μετά τη λήξη του προγράμματος CARES στα τέλη Ιουλίου.
Από τότε, η αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε, αλλά οι καταναλωτικές δαπάνες συνέχισαν να ανακάμπτουν.
Ωστόσο, ορισμένοι δείκτες έχουν δείξει ότι οι αποταμιεύσεις από το τεράστιο πακέτο οικονομικής βοήθειας αρχίζουν να εξαντλούνται.
Το Σώμα έχει εγκρίνει δύο νομοσχέδια ελάφρυνσης, που όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, η οποία προτίθεται να ψηφίσει για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων αργότερα αυτήν την εβδομάδα.
Οι Δημοκρατικοί ζητούσαν πακέτο δημοσιονομικής ελάφρυνσης 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το πιο πρόσφατο νομοσχέδιο που πρότειναν οι Δημοκρατικοί ήταν 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ o Λευκός Οίκος πρότεινε πακέτο 1,9 τρισεκατομμύριων δολαρίων.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης