Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προειλημμένη απόφαση ο εγκλεισμός στην φυλακή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής – Οι 40 μήνες και ο κίνδυνος φιάσκου στο Εφετείο

Προειλημμένη απόφαση ο εγκλεισμός στην φυλακή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής – Οι 40 μήνες και ο κίνδυνος φιάσκου στο Εφετείο
Η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έχει ένα στόχο να τελειώσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή και αυτό θα συμβεί εάν βάλουν φυλακή την ηγεσία για να ικανοποιηθεί το πολιτικό σύστημα που συντόνισε αυτή την φαύλη πολιτική δίωξη.
Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής σόκαρε… θετικά καθώς είχε την τόλμη στηριζόμενη πιστά στον νόμο που τον ερμήνευσε ορθά να ζητήσει από το δικαστήριο να ισχύουν οι αναστολές για όλες τις ποινές των κατηγορουμένων πλην προφανώς του Ρουπακιά που καταδικάστηκε για την δολοφονική πράξη.
Η έδρα με προεξάρχουσα την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Λεπενιώτη σοκαρίστηκαν κυρίως γιατί η εισαγγελέας αποδόμησε την απόφαση καταδίκης περί εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Το δικαστήριο όπως έχει αναλυθεί προέβη σε συγκλονιστικά συμπεράσματα με βασικότερο ότι αναγνώρισε ότι δεν υπήρξε οικονομικός δόλος, δηλαδή έχουμε μια εγκληματική οργάνωση που δεν έχει οικονομικό δόλο.
Μόνο από το στοιχείο αυτό ο καθένας μπορεί να εξάγει τα κίνητρα του δικαστηρίου και εάν υπάρχει πολιτικός δόλος…
Ο οικονομικός δόλος δεν αποδείχθηκε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι υφίσταται πολιτικός δόλος…

Ο κίνδυνος του Εφετείου και η περίπτωση Noor 1

Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατηγορουμένους και ζητούν να ισχύουν οι αναστολές για όλες τις ποινές στηρίζονται σε ορισμένα νομικά επιχειρήματα που το δικαστήριο πρέπει να αναγνωρίσει.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχουν λευκό ποινικό μητρώο και επίσης αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε οικονομικός δόλος.
Τι θα συμβεί όμως εάν το δικαστήριο στείλει στην φυλακή τα μέλη και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και αυτά αθωωθούν στο Εφετείο;
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πλείστες περιπτώσεις όπου πρωτοδίκως καταδικάστηκαν όπως π.χ. στην υπόθεση του Noor 1 του πλοίου με τα ναρκωτικά και στο δευτεροβάθμιο όργανο απονομής δικαιοσύνης στο Εφετείο ο κατηγορούμενος που είχε φυλακιστεί αθωώθηκε.
Με δεδομένο ότι ενώ οι ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι 13 χρόνια δεν θα παραμείνουν στην φυλακή πάνω από 34 έως 40 μήνες.
Τόσος χρόνος θα απαιτηθεί ώστε να βγει μια απόφαση από το Εφετείο.
Και εάν είναι αθώοι, εάν το Εφετείο αποφασίσει ότι είναι αθώοι ποιος νομικά και ηθικά θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν βρεθεί άδικα την φυλακή επειδή το αποφάσισαν 3 δικαστές ή επειδή αισθάνθηκαν την πίεση του πολιτικού συστήματος.

Το δικαστήριο θα πρέπει να αντιμετωπίσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όχι με συναισθηματισμούς αλλά με βάση τους νόμους.
Δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από το πολιτικό σύστημα που συμμάχησε κατά της Χρυσής Αυγής, ούτε να επηρεαστεί από μέρος της κοινωνίας που λειτούργησε ως λαϊκό δικαστήριο.

Προειλημμένη απόφαση

Το πιθανότερο σενάριο είναι το δικαστήριο να κάνει ακόμη ένα λάθος, στην σωρεία λαθών και λανθασμένων αποφάσεων και να στείλει στην φυλακή την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.
Θα είναι ατίμωση για το πολιτικό σύστημα να έχει ξεσηκωθεί ώστε να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της να μην μπουν στην φυλακή.
Η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έχει ένα στόχο να τελειώσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή και αυτό θα συμβεί εάν βάλουν φυλακή την ηγεσία για να ικανοποιηθεί το πολιτικό σύστημα που συντόνισε αυτή την φαύλη πολιτική δίωξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης