Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα λόγω ξένων αγορών – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα λόγω ξένων αγορών – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις
ΑΓΟΡΕΣ: Αν και περίμεναν ανοδικό άνοιγμα οι αναλυτές λόγω παραγώγων, αυτές άνοιξαν με μικρές απώλειες. Με διαθέσεις συσσώρευσης ξεκίνησε η δική μας αγορά. Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και βοηθούν στη σταθεροποίηση. Ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ στο άνοιγμα, καθώς υπάρχουν και ειδήσεις αναφορικά με την ανάπτυξη του κλάδου της πράσινης ενέργειας.

Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες χθες κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση, αλλά αν θέλουμε να κινηθεί καλύτερα η αγορά θα πρέπει να συνεχίσουν ανοδικά. Μία εκποίηση επίσης μετοχών της Profile τράβηξε τα βλέμματα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κέρδη άνω του 3% στο ξεκίνημα με όγκο 100 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 321 εκατ. ευρώ. Η τιμή της μετοχής στα 1,50 ευρώ. Δείτε και τη συμφωνία που ανακοίνωσε η εταιρεία στην κατηγορία Επιχειρήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank είχε την καλύτερη εικόνα χθες και σήμερα αν και ξεκίνησε με απώλειες, οι αγοραστές κατάφεραν να ισορροπήσουν τη μετοχή και να κινείται σταθεροποιητικά στα 0,5150 ευρώ. Η μεταβλητότητα στις τράπεζες θα διατηρηθεί. Θετικά αλλά οριακά οι υπόλοιπες συστημικές.

PROFILE: Έγινε εκποίηση 237 χιλ. τεμαχίων με τιμές από 3,60 ευρώ έως 3,70 ευρώ ανά μετοχή και με συνολική αξία 863 χιλ. ευρώ. Περίπου το 2% του μετοχικού κεφαλαίου. Λόγω της τιμής της εκποίησης η μετοχή υποχωρεί άνω του 4% με χαμηλό όγκο και βρίσκεται στα 3,68 ευρώ με αποτίμηση 43,4 εκατ. ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2020 και στα θετικά είναι οι καλές επιχειρηματικές προοπτικές σύμφωνα με τη διοίκηση τόσο για το σύνολο της χρήσης όσο και για την επόμενη. Ενισχύεται 3,6% η μετοχή στο ξεκίνημα και δοκιμάζει νέα υψηλά.

JUMBO: Διατηρούμε το βλέμμα μας πάνω της και κοιτάμε κυρίως τον όγκο. Με οριακή άνοδο στο ξεκίνημα.

MOTOR OIL: Και εδώ το βλέμμα μας καθώς οι μεγάλοι όγκοι συνεχίζονται.

ΑΒΑΞ: Αρκετά «hot» στο ταμπλό το τελευταίο διάστημα και έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο λόγω της γραμμής 4 του μετρό. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις ήταν στα 616,6 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια στα 94,5 εκατ. ευρώ. Το ταμείο ήταν στα 128,2 εκατ. ευρώ επομένως ο καθαρός δανεισμός στα 420,8 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν στα 1,09 δισ. ευρώ και το συνολικό ενεργητικό στα 1,2 δισ. ευρώ. Οι συνολικές απαιτήσεις ξεπερνούν τα 445 εκατ. ευρώ. Στις απαιτήσεις από πελάτες της Εταιρίας και του Ομίλου περιλαμβάνεται ποσό 28 εκατ. ευρώ το οποίο είναι σε καθυστέρηση πέραν των τριών ετών. Το ποσό αυτό αφορά μέρος τιμολογηθέντος ποσού στα πλαίσια σύμβασης τεχνικού έργου στο Λίβανο.

Στο πρώτο εξάμηνο είχε πωλήσεις 259,9 εκατ. ευρώ από 315 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 6,2 εκατ. ευρώ από 15,1 εκατ. ευρώ. Λόγω θετικής φορολογίας τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 10,3 εκατ. ευρώ από 9 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε το μικτό κέρδος που ήταν στα 22,7 εκατ. ευρώ και το καθαρό χρηματοοικονομικό κόστος που ήταν στα 12,5 εκατ. ευρώ. Χρειάζεται τζίρο για να βελτιώσει το μικτό και το έργο του μετρό θα προσφέρει τζίρο, ενώ θα εισπράξει και καλή προκαταβολή.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Καμία ανακοίνωση για τα πακέτα που έγιναν την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για τον/τους πωλητές! Θα πούμε πως η Εθνική δεν είναι μεταξύ των μετόχων. Συχνά ο δικτυακός τόπος του ΧΑ, στην κατηγορία με τους βασικούς μετόχους έχει πολλά λάθη. Οδηγός μας είναι οι λογιστικές καταστάσεις και εκεί εμφανίζεται ο η Νένδος Α.Ε με 7,7% και η Holdway με 7,10%.

ΚΛΜ: Κάθε μέρα στο άνοιγμα κάποιος αγοράζει 100-105 τεμάχια από τους πωλητές που συνήθως είναι υψηλότερα από το προηγούμενο άνοιγμα και αμέσως μετά κατεβαίνουν κομμάτια χαμηλότερα. Εκεί το επενδυτικό ενδιαφέρον μηδενίζεται και κάνει ελάχιστες πράξεις μέχρι το κλείσιμο. Στα 0,53 ευρώ στο άνοιγμα με άνοδο 2,32% και με τους πωλητές να είναι στα 0,52 ευρώ με 1.800 τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Καλό άνοιγμα από τη μετοχή. Στα 11,32 ευρώ και στο +2,17% με όγκο 3,6 χιλ. τεμάχια και με καλούς αγοραστές στα 11,26 ευρώ. Θέλουμε βέβαια διάσπαση της συσσώρευσης.

ΕΥΔΑΠ: Στα 6,40 ευρώ με μικρές απώλειες ενώ πλησιάζει σημαντική στήριξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης