Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Λονδίνο επιβεβαιώνει την επανέναρξη των συνομιλιών για το Brexit

To Λονδίνο επιβεβαιώνει την επανέναρξη των συνομιλιών για το Brexit
Τη συνέχιση των συζητήσεων από το απόγευμα της Πέμπτης (21/10) ανακοίνωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της βρετανικής κυβέρνησης David Frost
Η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι αύριο το απόγευμα (22/10) θα επανεκκινήσουν οι συνομιλίες με την ΕΕ επί της συμφωνίας για την εμπορική σχέση μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στο τέλος του έτους.
Οι συνομιλίες είχαν παγώσει για λίγες ημέρες μετά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας και την επακόλουθη δήλωση του Bρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αλλάξουν «θεμελιωδώς» την προσέγγισή τους.
Τη συνέχιση των συζητήσεων από το απόγευμα της Πέμπτης (21/10) ανακοίνωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής διαπραγματευτής της βρετανικής κυβέρνησης σερ David Frost.
Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την εξέλιξη, λέγοντας ότι οι δηλώσεις που έκανε ο διαπραγματευτής εκ μέρους της Κομισιόν Barnier την Τετάρτη (21/10) συνιστούν τη ζητούμενη «θεμελιώδη αλλαγή» στην προσέγγιση των Βρυξελλών.
Ο Michel Barnier εκτίμησε ότι μια συμφωνία είναι εφικτή.
«Ο λόρδος Frost συζήτησε τις επιπτώσεις αυτής της δήλωσης και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με τον κ. Barnier νωρίτερα σήμερα.
Στη βάση αυτής της συνομιλίας είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε την ομάδα της ΕΕ στο Λονδίνο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης