Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan για εκλογές ΗΠΑ: Στα social media o Trump ενισχύεται έναντι του Biden - Σκληρή μάχη με φόντο το Λευκό Οίκο

J.P. Morgan για εκλογές ΗΠΑ: Στα social media o Trump ενισχύεται έναντι του Biden - Σκληρή μάχη με φόντο το Λευκό Οίκο
Συσπειρώνονται οι οπαδοί του Trump, αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan
Aξιοσημείωτη άνοδο παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών, κατά έναν περίεργο τρόπο, λίγο πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την J.P. Morgan 
Από την άλλη, οι Δημοκρατικοί εμφανίζουν ήπια συσπείρωση.

Επίσης, η J.P. Morgan παρατηρεί πως η αναλογία των Δημοκρατικών προς τους Ρεπουμπλικανούς σε ό,τι αφορά την εγγραφή νέων ψηφοφόρων γέρνει την πλάστιγγα προς τη μεριά Trump.

Η υπόθεση της J.P. Morgan είναι σχεδόν ακριβής.
Ο Trump μπορεί να κερδίσει την Πενσιλβάνια, τη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα.
Κατά τ’ άλλα, η τράπεζα βάζει άλλη μία μεταβλητή στην εξίσωση «εκλογές», που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και η οποία υποδηλώνει πως η πιθανότητα να αναδειχθεί νικητής ο Trump είναι πολύ μεγαλύτερη από όσα αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις.
Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου, η J.P. Morgan παρουσιάζει μια ανάλυση συναισθημάτων στο Twitter για τις εκλογές των ΗΠΑ και τη συγκρίνει με τα παραδοσιακά δεδομένα των δημοσκοπήσεων.
Τα δεδομένα, που παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα, δείχνουν την υποστήριξη που απολαμβάνουν Biden - Trump σε εθνικό επίπεδο βάσει του QuantCube Social Media (Twitter) Analytics, συγκρινόμενα με το Real Politics.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα, η J.P. Morgan υποστηρίζει ότι προσεκτική παρακολούθηση της μεταβολής του συναισθήματος των ψηφοφόρων στα social media δείχνει ότι το προβάδισμα του Biden έναντι του Trump διευρύνθηκε τον Σεπτέμβριο (πιθανώς ως αποτέλεσμα του πρώτου debate, της αδυναμίας της αγοράς και των εξελίξεων στο μέτωπο του κορωνοϊού), με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσβάλλεται από τον κορωνοϊό και, εντέλει, να αναρρώνει.
Η τράπεζα, επίσης, σημειώνει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν προάγγελο πολλών μηνυμάτων για τους υποψηφίους, με τον Trump να εμφανίζεται έτοιμος να κάνει την έκπληξη.
Επισημαίνεται, βέβαια, πως ακόμα και έτσι τα δεδομένα που παρουσιάζουν τα social media μεροληπτούν υπέρ Biden.
Για παράδειγμα, σε αρκετές περιπτώσεις, μηνύματα από τον ίδιο τον πρόεδρο και ιστορίες πιθανώς ευνοϊκά για αυτόν (π.χ. NY Post, κ.λπ.) διεγράφησαν.
Πέρα από τα παραπάνω, πολύ σημαντική παράμετρος είναι το στατιστικό λάθος.
«Σε πολλές πολιτείες, υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ της ανάλυσης συναισθημάτων στα κοινωνικά μέσα και στις δημοσκοπήσεις.
Για παράδειγμα στην Αριζόνα, τη Φλόριντα και τη Γεωργία, το συναίσθημα αποκλίνει από τις δημοσκοπήσεις» υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα.

Το παρακάτω διάγραμμα αποτελεί μια περίληψη των προαναφερόμενων δεδομένων, που υπογραμμίζουν τη δραματική στροφή σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα των ψηφοφόρων υπέρ του Trump, έναντι των επίσημων δημοσκοπήσεων.

Εν ολίγοις, οι υπαινιγμοί της J.P. Morgan είναι σαφείς.
Η υπόθεση πως ο Biden θα έχει ένα άνετο βράδυ στις 3 Νοεμβρίου μάλλον δεν είναι ούτε έγκυρη ούτε αληθής…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης