Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με την έκδοση ομολόγου η χρηματοδότηση του οργανισμού για την απόκτηση των κατοικιών των ευάλωτων νοικοκυριών

Με την έκδοση ομολόγου η χρηματοδότηση του οργανισμού για την απόκτηση των κατοικιών των ευάλωτων νοικοκυριών
Διασφαλισμένες οι πρόσοδοι μέσα από το νέο πτωχευτικό κώδικα
Με την έκδοση ομολόγου εκτιμάται πως θα χρηματοδοτηθεί το έργο του φορέα που θα αναλάβει την απόκτηση και επαναμίσθωση των κατοικιών των ευάλωτων νοικοκυριών.
Μεγάλο και σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί για τον οργανισμό ο οποίος θα αποτελέσει το φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης και για τον οποίον αναμένεται η δευτερογενής νομοθεσία προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του και να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.
Ο φορέας θα είναι ένας και μοναδικός και θα αγοράζει τα σπίτια των ευάλωτων δανειοληπτών παρέχοντάς τους το δικαίωμα σε ένα εύρος χρόνου (έως 12 έτη) και να τα επανακτήσουν πληρώνοντας το σχετικό τίμημα.
Ενδιαφέρον αναμένεται να επιδείξουν τα επενδυτικά ταμεία καθώς όμως εξηγούν στο Banking News πηγές που παρακολουθούν το project η πρόσοδος είναι διασφαλισμένη στοιχείο το οποίο επιτρέπει μια άνετη και με πολύ καλούς όρους χρηματοδότηση στον επενδυτή.
Ενα τμήμα της χρηματοδότησης είναι διασφαλισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο σε ένα μέσο ενοίκιο 400 - 500 ευρώ θα πρέπει να υπολογίζεται κοντά στα 150 ευρώ.
Επειδή και το υπόλοιπο ενοίκιο δεν είναι απαγορευτικό θεωρείται περίπου βέβαιο πως θα αποπληρώνεται από τους ιδιοκτήτες που θα είναι πολύ δύσκολο να βρουν χαμηλότερο ενοίκιο από αυτό που επιδοτείται.
Μάλιστα αυτό είναι και ο λόγος που δεν υπάρχουν γενικώς δικαιούχοι αλλά ευάλωτοι που έχουν διασφαλισμένη την χρηματοδότηση και το χαμηλό ενοίκιο.
Ο μέσος όρων των κατοικιών που θα καταλήγουν σε αυτόν τον οργανισμό θα είναι της τάξεως των 100.000 ευρώ στοιχείο το οποίο οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως το 50%-60% της αξίας του ακινήτου έχει διασφαλιστεί από την παραμονή του ευάλωτου σε αυτό.
Εν συνεχεία η πώληση αποτελεί ένα άλλο κεφάλαιο το οποίο θα προσδώσει στον επενδυτή σημαντικό κέρδος.
Αυτή η εικόνα είναι που οδηγεί στην ασφαλή πρόβλεψη πως το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη επένδυση θα είναι πολύ μεγάλο και σύμφωνα με ενδείξεις η κυβέρνηση αναμένει διψήφιο αριθμό ενδιαφερομένων.
Αλλωστε όπως σχολιάζουν έγκυροι κύκλοι η επένδυση απαιτεί μόνον την κατάθεση του αρχικού κεφαλαίου για την εξαγορά των κατοικιών.
Εν συνεχεία η χρηματοδότηση με ελκυστικούς όρους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Ηδη πιστωτικά ιδρύματα πλησιάζουν υποψήφιους επενδυτές για να συζητήσουν τους όρους έκδοσης ομολόγου για τη χρηματοδότηση αυτήν.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης