Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία: Πάνω από 11.000 σε 24ωρες

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία: Πάνω από 11.000 σε 24ωρες
Καταγράφηκαν 11.287 νέες μολύνσεις, περίπου 3.700 περισσότερες  από την προηγούμενη ημέρα
Σε έξαρση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων μια και αναφέρθηκαν 11.287 νέες μολύνσεις.
Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του Ινστιτούτου Robert Koch, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 11.287, ήταν δηλαδή αυξημένος κατά 3.700 σε σχέση με την προηγουμένη.
Πρόκειται για ρεκόρ, το οποίο συντρίβει το προηγούμενο, το οποίο είχε καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή και ήταν 7.830 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Το σύνολο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 392.049.
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 30 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.905 νεκρούς.
Το Ινστιτούτο αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα το πρωί συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας.
Οι αρχές έχουν λάβει αυστηρότερα μέτρα, απαγορεύοντας ιδίως τις δημόσιες συναθροίσεις, ενώ αποφασίστηκε να επιβληθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα τοπικά, τη στιγμή που η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε κάποιους πολυσύχναστους δρόμους.
Η καγκελάριος Merkel ζήτησε από τους συμπολίτες της να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές τους επαφές και τους προέτρεψε να μείνουν σπίτι, δηλώνοντας «πεπεισμένη» ότι «η κατάσταση αυτόν τον χειμώνα, η κατάσταση τα Χριστούγεννα, θα κριθεί τις ημέρες και τις εβδομάδες που έρχονται», από το «πώς θα συμπεριφερθούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης