Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 615 μονάδες με απώλειες ανάλογες των ευρωπαϊκών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 615 μονάδες με απώλειες ανάλογες των ευρωπαϊκών αγορών
ΑΓΟΡΕΣ: Με νέες ισχυρές απώλειες ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης. Ο DAX υποχωρεί 1,5% και χθες είχε ανάλογη πτώση. Είναι η 4η πτωτική σήμερα. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται ανησυχούν τους επενδυτές. Ο φόβος ενός νέου lockdown πλανάται πάνω από τις αγορές. Βέβαια και μόνο η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί φόβο στους καταναλωτές αλλά και στους επενδυτές.

Και βέβαια στην Ελλάδα όπου οι επενδυτές είναι λίγοι, ένα νέο κύμα περιορισμού επενδύσεων και κατανάλωσης μπορεί να φέρει μεγάλη πτώση στο ΑΕΠ. Από τον Covid-19 δεν έχουμε τελειώσει. Ίσως οι ξένες αγορές βιάστηκαν να επιστρέψουν εκεί που ήταν προ της πανδημίας.

Οι επενδυτές του ΧΑ, αυτοί οι λίγοι που έχουν απομείνει, εστιάζουν σε μετοχές που επηρεάζονται λιγότερο από την πανδημία. Εντάξει βλέπουμε όμως και κάποιες τοποθετήσεις σε μετοχές με ζημιές αλλά ίσως προεξοφλούν άλλες εξελίξεις στις συγκεκριμένες.

ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε με απώλειες και ελάχιστο τζίρο. Η Πειραιώς είναι κάτω από 1 ευρώ και η Εθνική είναι οριακά υψηλότερα. Πιέζονται οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 πλην της Σαράντης που έχει οριακή άνοδο. Ανακοινώνει στο κλείσιμο εννεάμηνο και αναμένεται καλό σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται κάτω από τις 615 μονάδες και δε θέλουμε να πάει σημαντικά χαμηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ισχυρές απώλειες άνω του 2% ξεκίνησε ο δείκτης. Πιέζονται όλες και τις μεγαλύτερες απώλειες έχει η Alpha Bank και ακολουθεί η Eurobank. Όμως και οι άλλες συστημικές δεν πάνε καλύτερα.

MIG: Συνομιλίες για πώληση της Singularlogic της Vivartia και φυσικά έχει ακουστεί και για την Attica Group. Αν φύγουν αυτές οι εταιρείες μένει το real estate με ελάχιστο τζίρο και EBITDA και δάνεια.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Η μη ανακοίνωση των αγοραστών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα 3 πακέτα ήταν κάτω από 5% έκαστο, μας κάνει να οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως οι αγοραστές ήταν μάλλον 3. Εκτός και αν η εισηγμένη βγάλει ανακοίνωση, αλλά η καθυστέρηση δείχνει πλέον άλλα. Στην αγορά υπάρχουν φήμες και πολλά σενάρια. Ίσως θα ήταν καλό να ερωτηθεί από τις αρμόδιες αρχές και να απαντήσει.

LAMDA: Στο ομόλογο της εισηγμένης βγαίνουν το τελευταίο διάστημα πωλήσεις από τη Housemarket. Κάπου στις 380 χιλ. ευρώ οι σχετικές πωλήσεις. Η μετοχή υποχωρεί και ξαναγράφουμε πως το διάγραμμα δε μας αρέσει εδώ και κάμποσο καιρό.

ΟΤΕ: Κάτω από τα 12 ευρώ η μετοχή. Βρίσκει λίγο πιο κάτω στήριξη, αλλά αν χαλάσει περαιτέρω το κλίμα ίσως τιμές κοντά στα 11 ευρώ. Αρχίζουμε και γινόμαστε σταδιακά εκ νέου θετικοί για τη μετοχή.

ΜΟTOR OIL: Στα 8,70 ευρώ περίπου η μετοχή με χαμηλό λίγο μετά το άνοιγμα στα 8,65 ευρώ δηλαδή μόλις 0,05 ευρώ πάνω από το χαμηλό του Μαρτίου. Ο όγκος και πάλι υψηλός.

ΕΥΔΑΠ: Στη στήριξη η μετοχή μετά τις σημερινές απώλειες κατά 1,9%. Στα 6,34 ευρώ με αποτίμηση 675 εκατ. ευρώ. Πρέπει να αντιδράσει. Άλλωστε τα μετρητά που έχει προσφέρουν ασφάλεια. Το θέμα του νερού, η συμφωνία με το κράτος δηλαδή πρέπει να λυθεί σύντομα ώστε να φύγει η αμφιβολία από τους επενδυτές και να δούμε τελικά τι θα μείνει…

JUMBO: Νέες απώλειες στη μετοχή και πλησιάζει τα 13 ευρώ. Ο όγκος χαμηλός αλλά βγαίνουν κομμάτια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης