Πολιτική

Γεωργιάδης: Να κόβουμε συντάξεις για να παίρνουμε λεωφορεία; ΣΥΡΙΖΑ: Απύθμενο θράσος

tags :
Γεωργιάδης: Να κόβουμε συντάξεις για να παίρνουμε λεωφορεία; ΣΥΡΙΖΑ: Απύθμενο θράσος
O Αδ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «Τι να τα κάνουμε τα λεωφορεία, να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;»
Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των μέσω μεταφοράς, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα μάλιστα που οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ειδικά στα ΜΜΜ της Αττικής. 
Σε συνέντευξη του «Blue Sky» ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε χαρακρηστικά: «Τι να τα κάνουμε τα λεωφορεία, να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;».
«Ξέρετε πόσα δισεκατομμύρια έχουμε μπει μέσα στις αστικές συγκοινωνίες τα τελευταία 30 χρόνια;
Τι θέλετε, να κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να πάρουμε λεωφορεία;», διερωτήθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Απύθμενο θράσος

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση άφησε απροετοίμαστη τη χώρα και το ΕΣΥ στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στοιβάζονται καθημερινά στα ανύπαρκτα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών και ο κ. Γεωργιάδης με απύθμενο θράσος διερωτάται «τι να τα κάνουμε 1000 επιπλέον λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.
«Την ίδια ώρα η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε ξεκάθαρα για τις κυβερνητικές ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του.
Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κ. Γεωργιάδη που πριν από λίγους μήνες δήλωνε για τον κόσμο που βρέθηκε σε απόγνωση εν μέσω πανδημίας: “τι να κάνει τη ρευστότητα; Πόσο να φάει; 300 κιλά να γίνουν;”
Όμως δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο ερειστικοί και θρασείς απέναντι στους πολίτες που καθημερινά διακινδυνεύουν την προσωπική τους υγεία για να πάνε στις δουλειές τους, καταλήγει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης