Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: «Ράλι» στα commodities το 2021 – Στα 2.300 δολ. θα φθάσει ο χρυσός

Goldman Sachs: «Ράλι» στα commodities το 2021 – Στα 2.300 δολ. θα φθάσει ο χρυσός
«Ράλι» στα commodities το 2021 αναμένει η Goldman
Σημαντική άνοδο στα βασικά εμπορεύματα αναμένει για το επόμενο έτος η Goldman Sachs, υπολογίζοντας στο 30% την απόδοση του σχετικού δείκτη που έχει δημιουργήσει για τη Wall Street (S&P Goldman Sachs Commodities Index).
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προτείνει ιδιαίτερα τον χρυσό, το ασήμι, τον χαλκό, καύσιμα αεροπλάνων και το πετρέλαιο Brent.
Η τράπεζα αναμένει ιδιαίτερα άνοδο πορεία σε μη ενεργειακά βασικά εμπορεύματα όπως τα μέταλλα και τη γεωργία, επικαλούμενη τη μείωση της προσφοράς εν μέσω μεγαλύτερης ζήτησης από την Κίνα και των αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Η Goldman αναμένει ότι τα βασικά μέταλλα και η γεωργία θα έχουν πιο βραχυπρόθεσμη ανοδική πορεία από το πετρέλαιο.
Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, η Goldman «βλέπει» τον χρυσό σε νέο ιστορικό υψηλό το επόμενο έτος, ήτοι 2.300 δολάρια ανά ουγγιά.

«Οι αγορές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την επιστροφή του πληθωρισμού ως αποτέλεσμα των ιστορικών δημοσιονομικών δαπανών και των συνεχιζόμενων χαμηλών επιτοκίων, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει τους επενδυτές στα βασικά εμπορεύματα. (…)
Το ασθενέστερο δολάριο αναμένεται επίσης να βοηθήσει στην άνοδο των βασικών εμπορευμάτων -επειδή διαπραγματεύονται σε δολάρια, ένα ασθενέστερο δολάριο μεταφράζεται σε πιο ακριβά βασικά εμπορεύματα».
Η Goldman επικαλείται επίσης την περίπτωση νίκης του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές.
«Υπολογίζουμε ότι οι δαπάνες στο πλαίσιο του σχεδίου Biden θα επιταχύνουν τη ζήτηση χαλκού στις ΗΠΑ κατά 2% ετησίως τα επόμενα 5 χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης