Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος (καθηγητής LSE): Πρέπει να ανακοινώνονται και τα αρνητικά στον κορωνοϊό τεστ

Μόσιαλος (καθηγητής LSE): Πρέπει να ανακοινώνονται και τα αρνητικά στον κορωνοϊό τεστ
Δυσχερέστερη η διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, επισήμανε ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στα social media
«Τα αποτελέσματα των τεστ από τα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια πρέπει να καταγράφονται συστηματικά, όχι μόνο τα θετικά τεστ αλλά και το σύνολο των αρνητικών τεστ», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook o καθηγητής του LSE
Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, με νέα ανάρτησή του στο Facebook, διεμήνυσε ότι είμαστε πλέον σε «μια πιο συνθέτη φάση της πανδημίας, που η διαχείριση θα είναι αρκετά πιο δύσκολη από αυτή στην πρώτη φάση».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο καθηγητής εξήγησε πώς θα πρέπει να ανακοινώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.
«Θα πρέπει να ανακοινώνεται ταυτόχρονα και ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, με βάση την ημέρα λήψης των δειγμάτων: να συσχετίζεται δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων με την αύξηση ή τη μείωση του αριθμού των τεστ. Ιδανικά να ανακοινώνονται όπως και στις άλλες χώρες τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ ανά ηλικιακά γκρουπ», σημείωσε στο Facebook o κ. Μόσιαλος.
«Τα αποτελέσματα των τεστ από τα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια πρέπει να καταγράφονται συστηματικά. Όχι μόνο τα θετικά τεστ αλλά και το σύνολο των αρνητικών τεστ», προσέθεσε.
«Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων (με βάση τα ανωτέρω αλλά και με επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τη γεωγραφική κατανομή, τις συρροές, τον πιθανό τόπο και τρόπο διασποράς) να ανακοινώνεται και η εκτίμηση του συνολικού αριθμού ενεργών κρουσμάτων στη χώρα», έγραψε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης