Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης για τον Ι. Λαγό - Τι θα γίνει με την ασυλία του

Στο Ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης για τον Ι. Λαγό - Τι θα γίνει με την ασυλία του
Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα στείλει αίτημα στην επιτροπή δικαιοσύνης του ευρωκοινοβουλίου, η οποία πρέπει να συνεδριάσει και να στείλει το θέμα στην ολομέλεια
Σήμερα, 23.10.2020 αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που αφορά την καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για το αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να οδηγηθεί στην φυλακή.
Οι συνήγοροι του καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

H άρση ασυλίας

Ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής έχει ήδη μπει στον «πάγο» στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Sassoli έλαβε αίτημα από τις ελληνικές αρχές αλλά για την υπόθεση του σκισίματος σημαίας στο ευρωκοινοβούλιο και όχι για τη Χρυσή Αυγή.

Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα στείλει αίτημα στην επιτροπή  δικαιοσύνης του ευρωκοινοβουλίου, η οποία πρέπει να συνεδριάσει και να στείλει το θέμα στην ολομέλεια.
Όμως επειδή η επιτροπή διέπεται από την αρχή της μυστικότητας κάτι που δεν είναι εύκολο να διασφαλιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορωνοϊού είναι πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση στην λήψη της απόφασης.
Εφόσον συνεδριάσουν τα μέλη της επιτροπής, παραπέμπουν το θέμα σε μια συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να γίνει αυτό πριν τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης