Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: To Nagorno Karabakh δεν είναι Συρία ή Λιβύη για να κάνει η Τουρκία ό,τι θέλει

Ρωσία: To Nagorno Karabakh δεν είναι Συρία ή Λιβύη για να κάνει η Τουρκία ό,τι θέλει
Η Μόσχα δεν θα ανεχθεί άλλο να κάνει η Τουρκία ό,τι θέλει στον Καύκασο

Οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Fuat Octay ότι η χώρα του στηρίζει το «δίκαιο» του Αζερμπαϊτζάν και δεν θα διστάσει να στείλει τακτικό στρατό στο Νagorno Karabakh εάν απαιτηθεί, πέραν των ενστάσεων για την υποδαύλιση της σύγκρουσης, αποκάλυψαν τις βαθιές αντιφάσεις χαρακτηρίζουν την σχέση Τουρκίας - Ρωσίας στην περιοχή του Καυκάσου.
Σύμφωνα με το ΙΤΑR TASS, o Kerim Has, Τούρκος πολιτικός αναλυτής στη Μόσχα δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta ότι η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να κάτσει άπραγη ενόσω η Τουρκία προχωρά στην υλοποίηση της επεκτατικής της πολιτικής στον Νότιο Καύκασο.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο Erdogan μετατρέπεται σε προβληματικό εταίρο για τη Μόσχα και η συνεργασία τους καθίσταται δυσκολότερη.
Όπως εκτιμά, η έμφαση της τουρκικής ελίτ σε μια στρατιωτική λύση στη σύγκρουση Nagorno Karabakh είναι «κόκκινο πανί» για το Κρεμλίνο, για το οποίο το Nagorno Karabakh δεν είναι Συρία ή Λιβύη, όπου η Μόσχα θα ανεχθεί την πολιτική της Άγκυρας, είπε.
Ο Τούρκος εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι η επιθυμία της Άγκυρας να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης του Karabakh δεν είναι αντικειμενική, εξυπηρετεί μια στρατηγική προοπτική για την Τουρκία, δεδομένου ότι αποκαλεί ανοιχτά την Αρμενία εχθρό.
Για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη σύγκρουση και όχι αυτή της Συρίας ή της Λιβύης, θα δώσουν το στίγμα του πως θα κινηθούν οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας στο μέλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Τούρκου ομολόγου του Recep Tayyip Erdogan μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα, εκτιμά ο εμπειρογνώμονας, διαφορετικά, η αυξανόμενη «παλίρροια των προβλημάτων» (μεταξύ των δύο χωρών) θα είναι αξεπέραστη.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης