Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άνοδος με ΟΤΕ και Coca Cola αλλά κάτω από τις 615 μονάδες και -1,27% η εβδομάδα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άνοδος με ΟΤΕ και Coca Cola αλλά κάτω από τις 615 μονάδες και -1,27% η εβδομάδα
ΑΓΟΡΑ: Η επιφυλακτικότητα ήταν κυρίαρχη και πάλι και το γεγονός ότι δε μπόρεσε να περάσει πάνω από τις 615 μονάδες, είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θα λέγαμε πως συνεχίζουμε να βλέπουμε πως σε κάθε ευκαιρία υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να πουλήσουν μετοχές. Η αποεπένδυση συνεχίζεται.

Οι ξένοι εδώ και 9 μήνες πουλάνε, τα εγχώρια αμοιβαία έχουν μετά το ξέσπασμα της κρίσης πωλητές και έχουν μείνει 500-1000 επενδυτές που ανακυκλώνονται στο ΧΑ. Αυτούς έχουμε και ίσως να λέμε και πολλούς. Οι brokers είναι απογοητευμένοι και με τέτοιους τζίρους δουλειά δε γίνεται.

Στα θετικά της ημέρας η πορεία του ΟΤΕ, της Μυτιληναίος και της Coca Cola. Κατάφεραν να στηρίξουν την αγορά αν και δυσκολεύτηκε αρκετά να ακολουθήσει τις ξένες αγορές. Jumbo, Motor Oil και Φουρλής συνεχίζουν να υποχωρούν με όγκο. Οι τραπεζικές μετοχές σε ρόλο κομπάρσου. Πορεία γενικού δείκτη το έτος -33,2% και η εβδομάδα -1,27%...

ΟΤΕ: Αυτός ξεχώρισε σήμερα. Έβγαλε καλή αντίδραση και βοήθησε την αγορά. Ωστόσο όταν πέρασε πάνω από τα 12 ευρώ μία μικρή αύξηση των ρευστοποιήσεων την είδαμε. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν τέτοιες εντολές πώλησης που έκλεινε στα 11,50 ευρώ με 125 χιλ. τεμάχια, ενώ η τελευταία πράξη ήταν στα 12,01 ευρώ. Τελικά η μετοχή έκλεισε στα 11,85 ευρώ με άνοδο 1,80%, χαμηλό ημέρας τα 11,63 ευρώ, υψηλό τα 12,15 ευρώ και με όγκο 847 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Καλή κίνηση και από αυτή και μαζί με δυο-τρεις άλλες έδωσαν άνοδο σήμερα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κλείσιμο στο υψηλό της ημέρας και στα 9,75 ευρώ με όγκο 275 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Χρόνια τώρα διαβάζουμε για εκτιμήσεις για μέσες ημερήσιες συναλλαγές 80,90 ή και 100 εκατ. ευρώ. Και ξέρετε τι έχουμε δει; Να φεύγουν 100 εταιρείες από το ΧΑ. Η αύξηση του τζίρου σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον γίνεται με δράσεις. Από τα γραφεία δε γίνεται.

Κρίμα να έχει μία τέτοια εταιρεία, ένα τέτοιο προϊόν και ένα τέτοιο ταμείο και να σέρνεται η μετοχή της. Σε λίγο θα γράψει και νέα χαμηλά. Δεν απέχει και σημαντικά από αυτά του Μαρτίου. Στα 2,65 ευρώ και στο -1,3%.

MOTOR OIL: Με 12 πτωτικές στις τελευταίες 13. Οι μεγάλοι όγκοι συνεχίζονται. Στην αγορά η φήμη που κυκλοφορεί για έξοδο από τον MSCI θεωρείται μάλλον σίγουρη. Θα την περάσει και αυτή τη μπόρα ο όμιλος. Το διάγραμμα δείχνει πως μπορεί να δει και αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, επομένως το χτίσιμο θέσεων θα πρέπει να είναι σταδιακό.

Στα 8,60 ευρώ και στο -1,21% με χαμηλό στα 8,4850 ευρώ και όγκο 392 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση έχει διολισθήσει πλέον στα 952 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Με 11 πτωτικές στις τελευταίες 13 η συγκεκριμένη. Η μετοχή για τη στήλη είναι σηματωρός και πλέον το χτίσιμο θέσεων το βλέπουμε από διάφορα χαρτοφυλάκια. Μπορεί να δει και ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, καθαρά διαγραμματική η άποψη, αλλά θεωρούμε πως μακροπρόθεσμα και πάλι θα τα καταφέρει ο όμιλος. Στα 12,78 ευρώ και στο -2,44% με όγκο 196 χιλ. τεμάχια.

Σίγουρα η πανδημία την επηρεάζει, τα αναπτυξιακά σχέδια πάνε πίσω, αλλά το ισχυρό ταμείο και η δυνατότητα να παράγει κέρδη ακόμα και σε τέτοιες κρίσεις είναι ισχυρά όπλα. Εδώ άλλες δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και πανηγυρίζουν για δάνεια που πήραν με 6,7 και 9% επιτόκιο!

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με τα μετρητά που έχει στο ταμείο του, αλλά τα κουβαλάει χρόνια, θα μπορούσε να αγοράσει την ΕΧΑΕ και το Φουρλή και να του μείνουν και 70 εκατ. ευρώ ρέστα. Για να μη σας πούμε πως αγοράζει και τράπεζα.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Μεγάλη εντολή πώλησης στα 2,37 ευρώ. Σημειώνουμε πως το πακέτο που πούλησαν οι βασικοί μέτοχοι έγινε στα 2,05 ευρώ. Έγινε τελικά μεγάλος όγκος σήμερα. Στα 2,36 ευρώ και στο -4,45% με 155 χιλ. τεμάχια.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Στα 3,7250 ευρώ και στο -1,59% με 71 χιλ. τεμάχια…

ΜΙΚΡΑ: Καλή κίνηση από Κέκροψ, η οποία συνεχίζει να δίνει «πόντους» σε όσους την παίζουν διαγραμματικά, άνοδος άνω του 4% για Δομική, καλή άνοδο και για Epsilon Net λόγω Singular.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης