Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νοτοπούλου - Αυλωνίτης: Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό

Νοτοπούλου - Αυλωνίτης: Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό
Κοινή Δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Νοτοπούλου και του αν. τομεάρχη Αλ. Αυλωνίτη
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παρέμβει ρυθμιστικά και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό», υποστηρίζουν σε κοινή δήλωσή τους η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Νοτοπούλου και ο αν. τομεάρχης Αλ. Αυλωνίτη, μετά τις πιέσεις της TUI προς την ελληνική κυβέρνηση και την υπαναχώρηση του ίδιου του Πρωθυπουργού με την συνεπακόλουθη υγειονομική ανασφάλεια.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Χρήμα και Τουρισμός η TUI ζητά από τα ελληνικά ξενοδοχεία, το συνολικό οφειλόμενο ποσό που υπάρχει αυτή τη στιγμή να εξοφληθεί όχι μετά από 60 ημέρες, όπως είναι οι ισχύοντες όροι συνεργασίας αλλά τμηματικά σε τρεις δόσεις.
Ισχύει;
Στην περίπτωση που ισχύει, προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει στον ταξιδιωτικό όμιλο να επιβάλλει αυτός τους κανόνες εις βάρος των Ελλήνων ξενοδόχων;
Η αρνητική αυτή εξέλιξη προκαλεί αναστάτωση στον ξενοδοχειακό κλάδο καθώς έχουν ήδη ζητήσει από τον Μάρτιο να συντομεύσει ο χρόνος εξόφλησής τους από τους tour operators.
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παρέμβει ρυθμιστικά και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και να στηρίξει με μη επιστρεπτέα ενίσχυση, δηλαδή με άμεση ρευστότητα, και επιδότηση εργασίας τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει άλλη αντοχή.
 
www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης