Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας για ψηφιακό ρούβλι: Ενδέχεται να δοκιμαστεί τέλη του 2021

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας για ψηφιακό ρούβλι: Ενδέχεται να δοκιμαστεί τέλη του 2021
Το ψηφιακό νόμισμα θα έχει εφαρμοστεί πιλοτικά σε έναν μικρό αριθμό χρηστών ώστε να δοκιμαστεί η λειτουργία και χρηστικότητά του, μέχρι το 2021 στην Ρωσία
Ψηφιακό ρούβλι σχεδιάζει η Ρωσία, με την πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να δηλώνει πως έως τα τέλη του 2021 το εγχείρημα θα έχει εφαρμοστεί πιλοτικά σε έναν μικρό αριθμό χρηστών ώστε να δοκιμαστεί η λειτουργία και χρηστικότητά του.
Η Ρωσία ενδέχεται να δοκιμάσει ψηφιακό ρούβλι έως το τέλος του ερχόμενου έτους 2021, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με την Elvira Nabiullina, η Τράπεζα της Ρωσίας θα συλλέγει στοιχεία και γνώμες έως το τέλος αυτού του έτους (2020) κι έπειτα θα τα αναλύσει και θα ετοιμάσει το ψηφιακό κόνσεπτ ώστε να τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή.
«Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος σε περιορισμένο αριθμό χρηστών που θα αντιληφθούν τη χρήση, τις ατέλειες και τον τρόπο λειτουργίας.
Θεωρούμε πως το πιλοτικό αυτό εγχείρημα είναι εφικτό κάποια στιγμή έως τα τέλη του ερχόμενου έτους (2021) και όταν θα έχουμε στη διάθεσή μας αυτά τα αποτελέσματα, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε» ανέφερε η οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης