Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβαθμίζει την αξιολόγηση της Intralot σε «CC/RR4» - Αναμένει αναδιάρθρωση χρέους

tags :
Fitch: Αναβαθμίζει την αξιολόγηση της Intralot σε «CC/RR4» - Αναμένει αναδιάρθρωση χρέους
Η Fitch αναβαθμίζει την Intralot
Σε «CC/RR4» -από «C/RR5»- αναβάθμισε τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα της Intralot η Fitch Ratings, διατηρώντας παράλληλα σε «CC» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τον αυξημένο κίνδυνο αναδιάρθρωσης χρέους λόγω των τρεχουσών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Intralot και των κατόχων ομολόγων της, σχετικά με την επικείμενη λήξη των ομολόγων των 250 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2021.
«Θα θεωρούσαμε την αναδιάρθρωση του χρέους ως χρεοκοπία ή περιορισμένη χρεοκοπία βάσει των κριτηρίων μας.
Εάν συμβεί αυτό, η Fitch μετά την αναδιάρθρωση θα εκχωρήσει μια βαθμολογία που θα αντικατοπτρίζει τη νέα κεφαλαιακή διάρθρωση και τις προοπτικές ανάπτυξης που θα επέτρεπε στην Intralot να συνεχίσει.
Παρόλο που η ρευστότητα διαβρώνεται, τη θεωρούμε επαρκή για να συνεχίσει η Intralot να λειτουργεί τους επόμενους μήνες έως ότου εφαρμοστεί μια νέα κεφαλαιακή διάρθρωση.
Αναμένουμε από την Intralot μια αναδιάρθρωση χρέους για να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα Σεπτεμβρίου 2021, 250 εκατ. ευρώ, και πιθανότατα τα ομόλογα 474 εκατ. ευρώ που οφείλονται το 2024.
Εκτιμούμε ότι τα κεφάλαια της Intralot από τις FFO θα παραμείνουν υψηλά -πάνω από 10x- έως τον Σεπτέμβριο του 2021», αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
«Τα έσοδα της Intralot μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση το α’ εξάμηνο 2020, καθώς η πανδημία οδήγησε σε κλείσιμο αιθουσών τυχερών παιχνιδιών και ακυρώσεων αθλητικών εκδηλώσεων.
Προβλέπουμε ότι η Intralot θα δημιουργήσει αρνητική ελεύθερη ταμειακή ροή (FCF) άνω των 70 εκατ. ευρώ το 2020 παρά τη μείωση του κόστους και κάποιες μειώσεις κεφαλαίων. (…)
Η θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ έχει γίνει ο μεγαλύτερος συνεισφέρων EBITDA λόγω συρρίκνωσης στο χαρτοφυλάκιο συμβολαίων της Intralot. (…)
Το χαρτοφυλάκιο συμβολαίων της Intralot έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της διάθεσης περιουσιακών στοιχείων (Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν), απώλεια συμβολαίου (Μαρόκο, Τουρκία) ή νομικά ζητήματα (Βουλγαρία).
Βλέπουμε τον κίνδυνο ανανέωσης για τη σύμβαση Bilyoner στην Τουρκία (4% του αναλογικού EBITDA της Intralot), που ανανεώνεται κάθε λίγους μήνες.
Η ανανέωση της σύμβασης στη Μάλτα το 2022 (14,9% του αναλογικού EBITDA του 2019) θα μπορούσε να συνεπάγεται υψηλότερο κεφάλαιο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν από την τρέχουσα κεφαλαιακή διάρθρωση.
Κατά την άποψή μας, η Intralot δεν διαθέτει κλίμακα σε σχέση με μεγαλύτερους ανταγωνιστές, όπως η IGT ή η Scientific Games, για να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των συμβάσεών της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης