Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (Δημοκρατικοί ΗΠΑ): Ο Trump να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας

Pelosi (Δημοκρατικοί  ΗΠΑ): Ο Trump να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας
Αισιόδοξη για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας πριν από την 3η Νοεμβρίου δήλωσε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi - Συνεχίζεται ο διάλογος 
Είναι ακόμη δυνατό να συμφωνήσουμε για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ Nancy Pelosi, αλλά επισήμανε ότι εναπόκειται στον πρόεδρο Trump να αναλάβει πρωτοβουλίες καθώς και να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου που φάνηκαν απρόθυμοι να ψηφίσουν τις κοινές προτάσεις που κατέθεσαν με το υπουργείο Οικονομικών.
Η Pelosi, σε συνέντευξή της στο MSNBC την Παρασκευή (23/10) δήλωσε ότι η κυβέρνηση Trump είχε συμφωνήσει σε αρκετά σημεία για τα μέτρα κατά της πανδημίας και ότι ήταν ακόμη αισιόδοξη ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία.
«Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε πριν από τις εκλογές αν το θέλει η πρόεδρος», σημείωσε αναφερόμενη κυρίως στην αναγκαιότητα επίλυσης των διαφορών μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.
Ο Trump «πρέπει να μιλήσει με τους Ρεπουμπλικάνους», είπε.
Η Pelosi συνεχίζει εντατικά τις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin, καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που για μέτρα τόνωσης της οικονομίας ύψος 2 τρισ. δολ. πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.

Διαφορές 

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας είναι δύσπιστοι
Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, δεν επιθυμεί να φέρει ένα νομοσχέδιο στη Γερουσία πριν από τις εκλογές το οποίο να δημιουργεί σημαντικές δημοσιονομικές υποχρεώσεις.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow δήλωσε την Παρασκευή (23/10) ότι δεν θέλει να προβλέψει εάν ή πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία και επανέλαβε ότι υπήρχαν «ακόμα σημαντικές διαφορές» μεταξύ Δημοκρατών και κυβέρνησης.
«Γεφυρώσαμε ορισμένες διαφορές. Είμαστε πιθανώς πιο κοντά από ό,τι ήμασταν πριν από μία ή δύο εβδομάδες», είπε σε συνέντευξή του στο Fox Business Network, προσθέτοντας ότι το ύψος της βοήθειας σε πολιτείες και περιφέρειες παραμένει σημαντική διαφορά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης