Τελευταία Νέα
Διεθνή

MailOnline: Στο FBI πρώην συνεργάτης του Hunter Biden για κατάθεση - Έχει στοιχεία που «καίνε» τον Joe

MailOnline: Στο FBI πρώην συνεργάτης του Hunter Biden για κατάθεση - Έχει στοιχεία που «καίνε» τον Joe
Ο Tony Bobulinski αποκάλυψε ότι θα παραδώσει τρία κινητά με υλικό στο FBI και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκαλύπτουν ότι ο Joe γνώριζε πολύ καλά τις δοσοληψίες του γιου του Hunter
Εξελίξεις με ανατροπές παρουσιάζει η υπόθεση εμπλοκής του Hunter Biden με Ουκρανούς παράγοντες ενέργειας, καθώς το FBI κάλεσε για κατάθεση τον πρώην συνεργάτη του γιου του υποψήφιου προέδρου Joe Biden, Tony Bobulinski.
Ο Ουκρανός επιχειρηματίας υποστήριξε ότι μπορεί να αποδείξει τις συζητήσεις για επιχειρηματική συμφωνία με την οικογένεια Biden, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του FBI και την κλήση του για κατάθεση.
Ο Bobulinski υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι διαθέτει υλικό με κείμενα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία αποδεικνύεται η εμπλοκή της οικογένειας Biden. Πρόκειται σίγουρα για μία εξέλιξη που θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ, λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 3 Νοεμβρίου.
Ο Bobulinski είπε ότι διαθέτει τρία κινητά τηλέφωνα εφοδιασμένα με πληροφορίες που μπορεί να παρουσιάσει στο FBI, ενώ συναντήθηκε με το επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικής ασφάλειας της Γερουσίας.
«Εκτιμώ ότι το FBI έχει δουλειά να κάνει και χαίρομαι που επιτέλους ενδιαφέρονται για θέματα σχετικά με οικονομικά ζητήματα που οι επιτροπές μας ερευνούν εδώ και μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Γερουσιαστής Ron Johnson (R-Wisconsin).
«Περιμένω ότι ο κ. Bobulinski θα μιλήσει με την επιτροπή μας το συντομότερο δυνατό και θα μοιραστεί πλήρως τις γνώσεις του για τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας Biden», πρόσθεσε ο Johnson.
Το γραφείο του Johnson δημοσίευσε μια δήλωση την Παρασκευή που ανέφερε: «Σήμερα το πρωί οι δικηγόροι του TonyBobulinski ενημέρωσαν την Επιτροπή Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας και την Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ότι το FBI ζήτησε από τον πελάτη του να καθίσει για συνέντευξη σήμερα εκτός από την παροχή αντιγράφων των τηλεφώνων του. Κατά συνέπεια, η συνέντευξη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί έχει αναβληθεί. Ο κ. Bobulinski συμφώνησε να τιμήσει τη δέσμευσή του να συμμετάσχει σε συνέντευξη στο εγγύς μέλλον με τις επιτροπές.
Το FBI είπε ότι δεν θα σχολιάσει «σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική μας, ούτε θα επιβεβαιώσουμε ούτε θα αρνηθούμε την ύπαρξη έρευνας».
Ενδέχεται να ξεκινήσει έρευνα
Η συνάντηση, ακόμη και αν δεν προκύψουν πολλά στοιχεία, θα μπορούσε να προκαλέσει μια έρευνα για τον αντίπαλο του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, την ίδια στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος διασχίζει τη χώρα και κατηγορεί τον Biden και τον γιο του για «διαφθορά».
Ο πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Hunter Biden, Tony Bobulinski, μίλησε σε δημοσιογράφους στο Marriott στο κέντρο του Νάσβιλ τρεις ώρες πριν από την ώρα έναρξης του 2ου debate και είπε ότι θα παραδώσει τρία κινητά τηλέφωνα στο FBI και θα συναντηθεί με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές για τις προηγούμενες επιχειρηματικές του συμφωνίες.
«Θα παράσχω στο FBI τις συσκευές που περιέχουν τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτά που έχω πει, οπότε δεν θα κάνω καμία ερώτηση αυτή τη στιγμή», είπε στους δημοσιογράφους που αποτελούν το ταξιδιωτικό γραφείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Έχω ακούσει τον Joe Biden να λέει ότι δεν έχει συζητήσει ποτέ την επιχείρηση με τον Χάντερ. Αυτό είναι λάθος. Έχω από πρώτο χέρι γνώση σχετικά με αυτό, διότι ασχολήθηκα άμεσα με την οικογένεια Biden, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Biden», είπε ο Bobulinski.
«Μου είπαν την περασμένη Κυριακή από κάποιον που συμμετείχε επίσης σε αυτό το ζήτημα ότι αν δημοσιοποιήσω αυτές τις πληροφορίες, θα μας θάψει όλους μας, συμπεριλαμβανομένων και των Bidens.
Δεν θέλω να θάψω κανέναν», είπε.

Οι συναλλαγές με την Κίνα
Ο πρώην συνεργάτης του Hunter Biden αναφέρθηκε σε μια συνάντηση της 2ης Μαΐου 2017 με τον Joe Biden για να συζητήσει ένα επιχειρηματικό εγχείρημα με την Κίνα και συγκεκριμένα επενδύσεις σε υποδομές, ακίνητα και τεχνολογία στις ΗΠΑ.
«Κατά τη διάρκεια της μίας ώρας συνάντησής μου με τον Joe εκείνο το βράδυ, συζητήσαμε την ιστορία του, τα οικογενειακά επιχειρηματικά σχέδιά του με τους Κινέζους, με τους οποίους ήταν σαφώς εξοικειωμένος και δη σε υψηλό επίπεδο», είπε.
Η εκστρατεία του Biden δημοσίευσε μια δήλωση, στην οποία αναφερόταν: «Ο Joe Biden ποτέ δεν σκέφτηκε ούτε να ασχολείται με επιχειρηματικές συμφωνίες με την οικογένειά του, ούτε σε οποιαδήποτε επιχείρηση στο εξωτερικό».
Ο Bobulinski είπε ότι ο Hunter «ενοχλήθηκε πολύ μαζί μου» όταν αμφισβήτησε το πώς θα γινόταν η διανομή πληρωμών.
«Κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων, επανέλαβα στον Hunter και σε άλλους ότι η Sinohawk δεν μπορούσε να είναι προσωπικός κουμπαράς του και ζήτησα την εφαρμογή κατάλληλων διαδικασιών εταιρικής διακυβέρνησης για τη διανομή κεφαλαίων», είπε.
«Ο Hunter αναστατώθηκε πολύ μαζί μου. Η CEFC έως τον Ιούλιο του 2017 με διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα μεταφερθούν στο Sinohawk, αλλά δεν στάλθηκαν ποτέ στην εταιρεία μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Αντ 'αυτού, ανακάλυψα από την έκθεση του γερουσιαστή Johnson τον Σεπτέμβριο ότι τα 5 εκατομμύρια δολάρια στάλθηκαν τον Αύγουστο του 2017 σε οντότητες που συνδέονται με τον Hunter», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης