Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι σημαίνει η πρώιμη συμμετοχή 52 εκατομμυρίων Αμερικανών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

Τι σημαίνει η πρώιμη συμμετοχή 52 εκατομμυρίων Αμερικανών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
Για ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου κάνει λόγο στο Reuters Αμερικανός εμπειρογνώμονας
Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν πρόωρα στις προεδρικές εκλογές του 2020 δήλωσε στο πρακτορείαo Reuters εμπειρογνώμονας που επιβλέπει την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ την Παρασκευή (23/10).
Συμφωνά με τον ίδιο αυτό προαναγγέλλει της διαμόρφωση του επιπέδου της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασίας σε ιστορικά επίπεδα-ρεκόρ.
Σύμφωνα με τον Michael McDonald του University of Florida’s Elections Projecτ τουλάχιστον 52 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν αυτοπροσώπως ή μέσω ταχυδρομείου 11 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.
Πρόκειται για το 22% όλων των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων των ΗΠΑ.
Ο McDonald και άλλοι ειδικοί προβλέπουν ότι σε αυτές τις εκλογές θα ξεπεραστεί κατά πολύ το ποσοστό συμμετοχής (60%) των προεδρικών εκλογών του 2016.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Biden προηγείται σε εθνικό επίπεδο αλλά οι κρίσιμες πολιτείες είναι αυτές που θα κρίνουν τον ένοικο του Λευκού Οίκου τις 2021.

Οι δημοσκοπήσεις

Το ιστορικά υψηλό επίπεδο της συμμετοχής σύμφωνα με τους αναλυτές θέτει εν αμφιβόλω το πόσο σωστά έχει γίνει η διαστρωμάτωση των δειγμάτων των ερευνών εκλογικής συμπεριφοράς.
Γεγονός που κόστισε σημαντικά στην αξιοπίστία των δημοσκοπήσεων το 2016 όου δεν είχε υπολογισθεί σωστά η υψηλή συμμετοχή των φτωχών Αμερικανών από τις μεσοδυτικές πολιτείες.
«Τα δημογραφικά εκ των πραγμάτων αλλάζουν» επισημαίνει ο McDonald.
Τέλος το μεγάλο ποσοστό επιστολικής ψήφου αναμένεται να καθυστερήσει τον χρόνο ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης