Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις του Ην. Βασιλείου από την S&P
Σε «ΑΑ» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική του Ηνωμένου Βασιλείου η S&P, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η κυβέρνηση και η BoE έχουν δείξει σημαντική δημοσιονομική και νομισματική ευελιξία στην απάντησή τους στην πανδημία.
Ωστόσο, παρά τις μεγάλες πολιτικές παρεμβάσεις, δεν αναμένεται να ανακάμψει η οικονομία στο επίπεδο του 2019 έως το 2022.
Αν και ο δανεισμός της βρετανικής κυβέρνησης είναι σε επίπεδο-ρεκόρ, το προφίλ του χρέους χαρακτηρίζεται από μία από τις μεγαλύτερες μέσες λήξεις μεταξύ των ονομαστικών κρατικών.
Επιπλέον, τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια θα ωφελήσουν τον νέο δανεισμό.
Οι αξιολογήσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζονται από υψηλά επίπεδα εισοδήματος, μεγάλη διαφοροποιημένη οικονομία και χρηματοπιστωτικός τομέας, ανεπτυγμένες αγορές προϊόντων και εργασίας, δύναμη και ανεξαρτησία των βασικών θεσμών, το αποθεματικό νόμισμα της στερλίνας.
Οι αξιολογήσεις περιορίζονται από την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.
Κατά τη γνώμη του οίκου, αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, στην ικανότητα της χώρας να προσελκύει εισροές κεφαλαίου και εργασίας με την πάροδο του χρόνου, και τα δημόσια και εξωτερικά της οικονομικά.
Οι προβλέψεις του οίκου για το Ηνωμένο Βασίλειο:
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης