Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης σύντομα – Οριζόντιο lockdown δεν θα υπάρξει

Παπαθανάσης: Νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης σύντομα – Οριζόντιο lockdown δεν θα υπάρξει
"Δεν πρόκειται να κλείσουν τελείως τα καταστήματα, ούτε στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4", ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης
Nέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης που σχετίζονται με τον εποχικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης.
Ο κ. Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, που θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την «παράταση» της λειτουργίας υπαίθρων χώρων.
Ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης.
Κληθείς να αναφερθεί στο βοήθημα των 534 ευρώ σε εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης, ο επεσήμανε ότι «υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν δοθεί τα 534 ευρώ σε δικαιούχους. Αυτό το αντιμετωπίζουμε και θα δοθούν τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται».
Ακόμη, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι «οριζόντιο lockdown δεν θα υπάρξει, θα υπάρξουν τοπικά lockdown».
Όπως είπε, «όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί, αυτά ισχύουν.
Δεν πρόκειται να κλείσουν τελείως τα καταστήματα, ούτε στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4».
Τέλος, σε ερώτηση για τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής, εξήγησε ότι υπάρχει ένας αλγόριθμος που κάνει την διαχείριση των χρημάτων και πως δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για το ύψος του ποσού που λαμβάνει κάθε επιχείρηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης