Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ma (Alibaba): H IPO της Ant θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, θα ξεπεράσει τη Saudi Aramco και τα 30 δισεκ. δολάρια

tags :
Ma (Alibaba): H IPO της Ant θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, θα ξεπεράσει τη Saudi Aramco και τα 30 δισεκ. δολάρια
Πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι η IPO θα μπορούσε να αξίζει 35 δισεκατομμύρια δολάρια,
Η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) του κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα  Ant  θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδρυτή της Alibaba Jack Ma.
«Είναι η πρώτη φορά που η αξία μιας τόσο μεγάλης IPO - η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία - καθορίστηκε εκτός της Νέας Υόρκης», είπε μιλώντας σε forum στη Σαγκάη.
«Δεν τολμούσαμε να το σκεφτούμε πριν από πέντε χρόνια, ή ακόμα και πριν από τρία χρόνια. Αλλά συνέβη ένα θαύμα », είπε στο κοινό, το οποίο περιελάμβανε αξιωματούχους από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας.
Δεν έδωσε ακριβείς λεπτομέρειες για την αξία που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα.
Με την υποστήριξη του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, η Ant σχεδιάζει να εισαχθεί ταυτόχρονα στο Χονγκ Κονγκ και στην αγορά STAR της Σαγκάης τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγές ανέφεραν ότι η IPO θα μπορούσε να αξίζει 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε επιτύχει το ποσό των 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Saudi Aramco τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο Ma είπε ότι το χρηματοπιστωτικό και ρυθμιστικό σύστημα καταπνίγει την καινοτομία, ζητώντας αναμόρφωση για την επέκταση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περισσότερες μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες με βάση την τεχνολογία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης