Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή – Δένδιας: Όλοι στηρίζετε τις πάγιες εθνικές θέσεις- Απάντηση σε Ραγκούση

Βουλή – Δένδιας: Όλοι στηρίζετε τις πάγιες εθνικές θέσεις- Απάντηση σε Ραγκούση
Τι ανέφερε ο  Γ. Ραγκούσης
«Δεν ήρθα εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω τις πάγιες εθνικές θέσεις, που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση.
Μετά τη βασική τοποθέτηση του κ. Δένδια επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον υπουργό να τοποθετηθεί για τις «ρητές δηλώσεις» δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, του κ. Γεραπετρίτη «να λέει ότι για μας, κόκκινη γραμμή είναι τα 6 ναυτικά μίλια, και χθες, το ανεκδιήγητο, που είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι είναι εθνικισμός η ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια».
Απαντώντας ο κ. Δένδιας, με αφορμή την εκτίμηση του κ. Ραγκούση ότι η απόφασή του να ενημερώσει τη Βουλή ότι ανοίγουμε πρεσβεία στη Σενεγάλη «δεν είναι το θέμα», ανέφερε πως ίσως η αξιωματική αντιπολίτευση να θεωρεί δευτερεύον το θέμα της προσπάθειας της χώρας μας να  διεισδύσει στην Αφρική και την ινδική υποήπειρο.
«Για μας δεν είναι.
Είναι υποχρέωσή μας να επεκτείνουμε, στο βαθμό που μπορούμε, τις δυνατότητες της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας και συνέχισε λέγοντας αναφορικά με την υποσακχάρια Αφρική ότι «πολλές απειλές για την Ευρώπη εκπορεύονται από εκεί, ενώ η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, επιβάλει την παρουσία μας στην περιοχή.
Έχουμε υποστεί βλάβη από απουσία μας από περιοχές όπως η Συρία και η Λιβύη».
Για τα ζητήματα της Ινδίας, ο κ. Δένδιας ζήτησε την προσοχή της Βουλής, καθώς «το Ναυτικό του Πακιστάν κάνει ασκήσεις με το τουρκικό Ναυτικό».
«Παρακαλώ πολύ, η υφέρπουσα ενόχληση, η ελαφρά αφ' υψηλού αντιμετώπιση των πρωτοβουλιών της χώρας, να μη γίνεται.
Δεν χρειάζεται.
Οι κινήσεις είναι μελετημένες, και τις ξέρετε», καθώς ενημερώνεστε στο πλαίσιο του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο κ. Δένδιας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης