Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στους 1,15 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως , στα 42,7 εκατ. τα κρούσματα – Νέα μέτρα στην Ιταλία

Κορωνοϊός:  Στους 1,15 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως , στα 42,7 εκατ. τα κρούσματα – Νέα μέτρα στην Ιταλία
Nέα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26/10 στην Ιταλία

Καλπάζει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία λαμβάνουν ολοένα και περισσότερα κράτη αδυνατούν να συγκρατήσουν την ένταση του ιού.
Σε παγκόσμιο επίπεδο οι νεκροί ξεπερνούν τους 1,15 εκατομμύρια, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 42,7 εκατομμύρια,  ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε περίπου 28,8 εκατομμύρια.
Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός, αφού ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε διάστημα 10 ημερών υπερδιπλασιάστηκε και για πρώτη φορά ξεπέρασε την Πέμπτη τα 200.000 ημερήσια κρούσματα, με πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης να καταγράφουν αυτή την εβδομάδα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι στην  πρώτη θέση παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα, με τη Βραζιλία και την Ινδία να ακολουθούν.

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων , σχεδόν 89 χιλ σε 24 ώρες για δεύτερη συνεχή ημέρα

Ένα ακόμη ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης της Covid-19, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο John Hopkins.
Ειδικότερα, καταγράφηκαν 88.973 νέες μολύνσεις, έναντι 79.963 την αμέσως προηγούμενη ημέρα.
Συνολικά οι μολύνσεις από την αρχή της επιδημίας ανέρχονται στη χώρα σε 8.578.063, ενώ οι θάνατοι σε 224.904.
Πάντως, τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού εντοπίζονται στις Βόρειες και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, με περίπου 35 από τις 50 πολιτείες να αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.
Αν και ο αριθμός των θανάτων εντός διαστήματος 24 ωρών παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός από τις αρχές του φθινοπώρου, με 700 έως 800 θύματα ημερησίως, το Σάββατο 24/10 κατέληξαν 906 άνθρωποι.
Στο μεταξύ, θετικός στον νέο κορωνοϊό εντοπίστηκε ο επιτελάρχης του Mike Pence, o Marc Short.
Ωστόσο, αρνητικός στον ιό είναι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του.

Ιταλία: Νέα περιοριστικά μέτρα για την μείωση των κρουσμάτων

Στην υπογραφή κυβερνητικού διατάγματος με νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26/10 έως και τις 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
Το διάταγμα, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, προβλέπει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε ημέρα στις 18:00 το απόγευμα, ενώ παρά την αρχική αντίθετη πρόταση, θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις Κυριακές.
Στο κείμενο των μέτρων που έχει διαρρεύσει στον Τύπο, δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων.
Ωστόσο, θα πρέπει να κλείσουν πισίνες και γυμναστήρια.
Επίσης, γίνεται σύσταση στους ιταλούς πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βγαίνουν εκτός του δήμου στον οποίο ζουν, μόνον όταν παρουσιάζεται πραγματική ανάγκη.
Ακόμη, στα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης