Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lewis: Βρετανία και ΕΕ έχουν μια καλή πιθανότητα να συνάψουν εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

Lewis: Βρετανία και ΕΕ έχουν μια καλή πιθανότητα να συνάψουν εμπορική συμφωνία μετά το Brexit
Η κυβέρνηση Johnson προτιμά να φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία παρά να αποδεχτεί μια συμφωνία που δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας
Μετά τη δήλωση του Boris Johnson πριν από μερικές ημέρες ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα να συζητήσει με την ΕΕ, προεξοφλώντας το αδιέξοδο στις μελλοντικές της σχέσεις με την ΕΕ ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Brandon Lewis δήλωσε σήμερα (25/10) ότι "Βρετανία και ΕΕ έχουν μια καλή πιθανότητα να συνάψουν συμφωνία".
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποχωρήσει οριστικά από την ΕΕ την 1 Ιανουαρίου του 2021, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν μέχρι τότε να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία που θα διαχειρίζεται εισαγωγές και εξαγωγές ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε ετήσια βάση.
Οι συνομιλίες επαναλήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφού η Βρετανία αποχώρησε με απογοήτευση για αυτό που θεωρούσε απροθυμία της ΕΕ να συμβιβαστεί σε βασικά θέματα. Την Παρασκευή ωστόσο, η Βρετανία επανήλθε υποστηρίζοντας ότι υπήρξε καλή πρόοδος από την επανεκκίνηση.
Η εφημερίδα Sunday Telegraph δήλωσε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Michel Barnier σχεδιάζει να παρατείνει την παραμονή του στο Λονδίνο μέχρι την Τετάρτη (28/10).
Ερωτηθείς για αυτήν την απόφαση αλλά και για τις προοπτικές μιας συμφωνίας, ο Lewis είπε στο BBC:
«Είμαι πάντα αισιόδοξος ... ελπίζω και νομίζω ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να επιτύχουμε μια συμφωνία, αλλά η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να μετακινηθούν κι εκείνοι σε κάποια ζητήματα".
Ο Βρετανός υπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Johnson προτιμά να φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία παρά να αποδεχτεί μια συμφωνία που δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης