Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

H Turkish Airlines θέτει σε άδεια άνευ αποδοχών τους ξένους πιλότους

H Turkish Airlines θέτει σε άδεια άνευ αποδοχών τους ξένους πιλότους
Απόφαση για τον περιορισμό των ζημιών από την τουρκική αεροπορική εταιρεία
Η Turkish Airlines θα θέσει τους αλλοδαπούς πιλότους της σε άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να αμβλύνει τον αντίκτυπο της πανδημίας  στα οικονομικά της μεγέθη, σύμφωνα με email της εταιρείας που επικαλείται το Bloomberg.
Ο τουρκικός αερομεταφορέας έχει ήδη ανακοινώσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ορισμένα από τα ξένα πληρώματά της, πως η άδεια τους ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου,
Η εν λόγω απόφαση θα επανεξεταστεί μετά από έξι μήνες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από τους πιλότους θα επηρεαστούν.
Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό, εάν η απόφαση αφορά και Τούρκους πιλότους.
Εκπρόσωπος της Turk Hava Yollari AO, όπως είναι επίσημα γνωστή η αεροπορική εταιρεία, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Το συνδικάτο Hava-Is, που αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των 30.000 υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο η Turkish Airlines επλήγη από τον συνδυασμό κλεισίματος συνόρων και δραματικής μείωσης των ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ανέφερε απώλειες 2,23 δισεκατομμυρίων λιρών (280 εκατομμύρια δολάρια) το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με τον αριθμό των επιβατών να έχει μειωθεί κατά σχεδόν τα δύο τρίτα μέχρι στιγμής το 2020.
Σε αντίθεση με πολλές εταιρείες η Turkish Airlines απέφυγε τη μείωση των θέσεων εργασίας και δεν ζήτησε κρατική διάσωση.
Επέλεξε τις μισθολογικές περικοπές ενώ για τις θέσεις εργασίας, οι πρώτες περικοπές θα αφορούν πληρώματα αλλοδαπών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης