Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή- Γ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση παραχώρησε με τη στάση της το δικαίωμα σε τουρκικό ερευνητικό σκάφος να σουλατσάρει

Βουλή- Γ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση παραχώρησε με τη στάση της το δικαίωμα σε τουρκικό ερευνητικό σκάφος να σουλατσάρει
Τι ανέφερε ο Γ. Τσίπρας στη Βουλή
«Η κυβέρνηση της ΝΔ παραχώρησε, με τη στάση της, de facto το δικαίωμα σε τουρκικό σεισμικό ερευνητικό σκάφος να σουλατσάρει σε περιοχή που η ελληνική νομοθεσία θεωρεί ελληνική υφαλοκρηπίδα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή.
Όπως ανέφερε, «οι υπερπατριώτες, που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν τα βράδια το προηγούμενο διάστημα, διότι δεχθήκαμε η γλώσσα των γειτόνων μας, να ονομάζεται 'μακεδονική', κάτι που είχαμε αποδεχθεί 40 χρόνια πίσω, τώρα φαίνονται να κοιμούνται ήσυχα, παρά το γεγονός ότι με τη δική σας στάση παραχωρήσατε de facto το δικαίωμα σε τουρκικό σεισμικό ερευνητικό σκάφος να σουλατσάρει σε περιοχή που η ελληνική νομοθεσία θεωρεί ελληνική υφαλοκρηπίδα».
Ο Γ. Τσίπρας πρόσθεσε πως «αυτή η πρωτοφανής παραχώρηση έγινε επί Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και τα Ίμια το 1996 έγιναν επί Κώστα Σημίτη.
Και προχωράτε από υποχώρηση σε υποχώρηση.
Και ταυτόχρονα έχουμε το μεγαλύτερο αλαλούμ κυβέρνησης για εθνικά θέματα σε όλη τη μεταπολίτευση.
Δεν υπάρχει παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων', λένε ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης, 'υπάρχει σαφέστατη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων', λέει ο σύμβουλος ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη και το επιβεβαιώνει η Σύνοδος των χωρών του Νότου που πολύ αργοπορημένα ζητήσατε.
Έπαψε να είναι κόκκινη γραμμή η σεισμική δραστηριότητα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, έγινε γεώτρηση, νέα κόκκινη γραμμή και από ορισμένα στελέχη σας είναι τα 12 μίλια, άλλη κόκκινη γραμμή από άλλα στελέχη σας τα 6 μίλια».
Τέλος, ο Γ. Τσίπρας αναρωτήθηκε σε τι αποσκοπούσε να πούμε ότι είναι κόκκινη γραμμή τα 6 ναυτικά μίλια και σημείωσε  ότι «αυτή η κυβέρνηση διαθέτει όντως πολλά μέσα στα χέρια της.
Αλλά όσο λιβανιστήρι και να υπάρχει από βουλευτές και από στελέχη σας, έχουν πολύ κοντά ποδάρια τα ψέματα με τα οποία πορεύεται η κυβέρνησή σας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης