Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία ως τον Απρίλιο του 2021 - Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία ως τον Απρίλιο του 2021 - Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Η Ισπανία βιώνει ένα επιθετικό δεύτερο κύμα τις τελευταίες εβδομάδες, με τους υψηλότερους αριθμούς λοιμώξεων στη Δυτική Ευρώπη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ισπανία ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού προκείμενου να αποφευχθεί η χαοτική κατάσταση της περασμένης άνοιξης με τους χιλιάδες νεκρούς.
Έτσι, η Ισπανία απαγορεύει την κυκλοφορία από τις 11 το βράδυ ως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας, με την καθεμιά από τις αυτόνομες κοινότητες να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το μέτρο μία ώρα νωρίτερα ή αργότερα.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δώσει στις περιφέρειες, οι οποίες αποφασίζουν για τα υγειονομικά τους θέματα, τις εξουσίες να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Μπορούν επίσης να θέσουν περιορισμούς στη λειτουργία των επιχειρήσεων και να περιορίσουν άλλες δραστηριότητες, όπως οι συγκεντρώσεις, μέσα και έξω από το σπίτι.
Ένας αυξανόμενος αριθμός περιφερειών κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο που τους επιτρέπει να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας.
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα El País, τα περιοριστικά μέτρα θα είναι ηπιότερα από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Πρόθεση ωστόσο της κυβέρνησης είναι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης να παραταθεί μέχρι τον Απρίλιο 2021.
Η Ισπανία επέβαλε ένα από τα πιο σκληρά lockdown την άνοιξη και στη συνέχεια χαλάρωσε τα μέτρα το καλοκαίρι. Όμως, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βιώνει ένα επιθετικό δεύτερο κύμα τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα τώρα έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς λοιμώξεων στη Δυτική Ευρώπη.
Οι συνολικές περιπτώσεις αυξήθηκαν σε 1.046.132 την Παρασκευή (23/10) , ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 35.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης