Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορικό πόλεμο με τη Γαλλία άνοιξαν οι Αραβικές χώρες για τα σκίτσα - Μποΐκοτάρουν τα γαλλικά προΐόντα

Εμπορικό πόλεμο με τη Γαλλία άνοιξαν οι Αραβικές χώρες για τα σκίτσα - Μποΐκοτάρουν τα γαλλικά προΐόντα
Αγροτικά, γαλακτοκομικά, αρώματα πολυτελείας, καλλυντικά και πολλά άλλα έχουν καταγραφεί στα κοινωνικά μέσα για μποϊκοτάζ, με το σχετικό hashtag να γράφεται στα αραβικά
Εμπορικές προεκτάσεις έχει η απόφαση Macron να συνεχίσει να προβάλει σε γαλλικά κυβερνητικά κτίρια τα σκίτσα του Μωάμεθ. Πολλές Αραβικές χώρες, όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, το Ιράν, το Κουβέιτ  απειλούν με μποϊκοτάζ τα γαλλικά προϊόντα με πολλά σουπερ μάρκετ να τα έχουν ήδη αποσύρει από τα ράφια τους.
Αγροτικά, γαλακτοκομικά, αρώματα πολυτελείας, καλλυντικά και πολλά άλλα έχουν καταγραφεί στα κοινωνικά μέσα για μποϊκοτάζ, με το σχετικό hashtag να γράφεται στα αραβικά.
Στο Κατάρ οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης Al Meera και Souq al Baladi προχώρησαν ήδη στην πράξη, αποσύροντας τα γαλλικά προϊόντα.
Το ίδιος και το Κουβέιτ που εισάγει από τη Γαλλία προϊόντα 834 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και 2020, ενώ το  πανεπιστήμιο του Κατάρ ανακοίνωσε ότι αναβάλλει, μέχρι νεωτέρας, την γαλλική Πολιτιστική εβδομάδα ενώ και στο Κουβέιτ 60 συνεταιρισμοί ανακοίνωσαν το μποϊκοτάζ με δηλώσεις, στο AFP, του προέδρου της συνομοσπονδίας τους ενώ και ο επικεφαλής του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη χώρα, δήλωσε ότι 430 πρακτορεία ανέστειλαν τις κρατήσεις και τις πτήσεις τους προς τη Γαλλία.
Στη Σαουδική Αραβία, τη μεγαλύτερη οικονομία του Αραβικού κόσμου, οι πολίτες μποϊκοτάρουν τη γαλλική αλυσίδα σουπερ μάρκετ Carrefour, μια κίνηση που είχε γίνει και στα Δανέζικα προϊόντα το 2015 μετά τη δημοσίευση της εφημερίδας σκίτσων του Μωάμεθ.
Στην Ιορδανία το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το "Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης", κάλεσε τους πολίτες σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας καταδικάζει "τη συνεχιζόμενη δημοσίευση γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης", καθώς και "κάθε παραπλανητική και ενέχουσα δυσμενή διάκριση απόπειρα να συνδεθεί το Ισλάμ με την τρομοκρατία".
Σύμφωνα με το προεδρικό περιβάλλον στο Παρίσι, οι εκκλήσεις για εμπορικό μποϊκοτάζ συνιστούν μια οργανωμένη ισλαμική εκστρατεία διόλου τυχαία, αλλά υποκινούμενη σε μεγάλο βαθμό από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης