Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι σκέψεις Μητσοτάκη για ανασχηματισμό 12/2020 – Η τριπλή καραμπόλα και στο βάθος… ο φίλος της οικογένειας Τάκης Αράπογλου

Οι σκέψεις Μητσοτάκη για ανασχηματισμό 12/2020 – Η τριπλή καραμπόλα και στο βάθος… ο φίλος της οικογένειας Τάκης Αράπογλου
Ο Τσίπρας έσωσε τον Σταικούρα, καθώς οι σχέσεις του Υπουργού με το Μαξίμου είχε φτάσει σε οριακή κατάσταση για σωρεία θεμάτων
Στο παρασκήνιο της διήμερης συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, από διάφορες κυβερνητικές πηγές, ακούστηκε η εξής άποψη:
Ο Τσίπρας έσωσε τον Σταικούρα, καθώς οι σχέσεις του Υπουργού με το Μαξίμου είχε φτάσει σε οριακή κατάσταση για σωρεία θεμάτων.
Ωστόσο, η πρόταση δυσπιστίας που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας με τους επιτελείς του «ανάγκασαν» τον Πρωθυπουργό να στηρίξει δημόσια τον Υπουργό του και να κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο περί αμφισβήτησής του.
Το κεφάλαιο αυτό, είχε ανοίξει το τελευταίο διάστημα από διάφορες διαρροές που έκαναν συγκεκριμένοι συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δεν είναι τυχαίο που συγκεκριμένη εφημερίδα στην οποία έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας συγκεκριμένα επιτελικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, έγραψε ξαφνικά για «μετάθεση ανασχηματισμού λόγω της πρότασης δυσπιστίας»…

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση....


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει δειλά να φτιάχνει το παζλ των νέων αλλαγών στην κυβέρνηση εκεί που νοιώθει ότι χρειάζονται και το κάνει με αρκετά σιωπηρό τρόπο.
Ωστόσο, σε κάποιους φεύγουν 2-3 λέξεις και γίνονται γνωστές οι προθέσεις του.
Για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός και διάφορα στελέχη είχαν συνάντηση με τον πρώην Τραπεζίτη Τάκη Αράπογλου με σκοπό να διαβλέψουν τις προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίησή του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτού του φλερτ αλλά θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Αράπογλου, εκτός από εξαιρετικά οικονομικά καταρτισμένος, είναι ένα άτομο με πολύ στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Όπως, άλλωστε, και ο Θοδωρής Σκυλακάκης…

Αλλαγές στην κυβέρνηση αλλά πότε;

Στέλεχος που έχει συχνή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου έλεγε ότι οι όποιες αλλαγές στην κυβέρνηση δεν θα πρέπει να γίνουν μέσα σε κλίμα πόλωσης των ελληνοτουρκικών και έξαρσης της πανδημίας. Κάποιοι, όπως έχουμε ξαναγράψει το τοποθετούν μετά τον Δεκέμβριο και σίγουρα μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.
Τον Δεκέμβριο, επίσης, περιμένουμε τη Σύνοδο Κορυφής η οποία προωθήσει κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία –άρα μπορούμε να περιμένουμε αποκλιμάκωση της έντασης- και παράλληλα, περιμένουμε τις πρώτες παρτίδες εμβολίων για τον κορονοιό.
Οπότε, θα λέγαμε ότι συμπίπτουν οι απόψεις ότι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι ένα καλό χρονικό σημείο για την ανακοίνωση των νέων αλλαγών.
Από εκεί και πέρα, οι προθέσεις του Πρωθυπουργού είναι να κάνει πιο ευέλικτο το σχήμα.

Που θέλει να πάει ο Χατζηδάκης;

Μία από τις αλλαγές που έχει στο μυαλό του και έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό είναι η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Παιδείας.
Είναι ένα πόστο που το ήθελε και συνεχίζει να το θέλει για δικούς του λόγους.
Ωστόσο, δεν θα μείνει εκτός κυβέρνησης η Νίκη Κεραμέως μιας και οι πληροφορίες την θέλουν να μετακινείται σε μία πιο safe επιλογή, όπως π.χ το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ωστόσο, ούτε για τον κ. Τσιάρα υπάρχουν σκέψεις για να μείνει εκτός και φαίνεται ότι κάποιοι τον έχουν προτείνει να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας, από το οποίο θέλει να «φύγει» εδώ και μήνες ο Βασίλης Κικίλιας.
Μέχρι τώρα αυτές είναι οι σκέψεις Μητσοτάκη, τις οποίες έχει αφήσει να γίνουν γνωστές ο  Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο, υπάρχει μία διαδικασία συνεχούς αξιολόγησης των υπουργών και να μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα σε υπουργικό συμβούλιο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπήρχαν παράπονα για μερικούς. Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνονται…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης