Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι κρύβεται πίσω από την τρ. Πειραιώς – Η πίεση της ΤτΕ να πάει στην bad bank και τα μελλοντικά σχέδια η «καλή Πειραιώς» να συγχωνευτεί με Εθνική ή Alpha

Τι κρύβεται πίσω από την τρ. Πειραιώς – Η πίεση της ΤτΕ να πάει στην bad bank και τα μελλοντικά σχέδια η «καλή Πειραιώς» να συγχωνευτεί με Εθνική ή Alpha
Η Τράπεζα της Ελλάδος προσπαθεί με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσει τη διάτρητη πρότασή της με την bad bank
Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις σημαντικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Τρ. Πειραιώς;
Ως γνωστό η Τρ. Πειραιώς σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 800 εκατ. ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια αλλά θα προηγηθούν κρίσιμες αποφάσεις για την τύψη του Cocos, του μετατρέψιμου σε μετοχές ομολόγου ύψους 2 δισ. ευρώ.
Εάν τελικώς ο σχεδιασμός υλοποιηθεί ως εκτιμάται, δηλαδή πρώτα να μετατραπεί το Cocos σε μετοχές και ακολούθως να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως βασικός μέτοχος με 26% στην Τρ. Πειραιώς θα φτάσει στο 61% και εν συνεχεία θα υποχωρήσει στο 16% με 17%.
Η τιμή μετατροπής του Cocos έως οριστεί στα 6 ευρώ, ενώ μια δυνητική αύξηση κεφαλαίου στα 0,30 - 0,50 ευρώ με reverse split.
Όμως τι σηματοδοτούν όλα αυτά;
Η Τράπεζα της Ελλάδος προσπαθεί με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσει τη διάτρητη πρότασή της με την bad bank.
Με τις κινήσεις αυτές περίπου 18 έως 23 δισ. προβληματικά δάνεια θα μεταφερθούν στη bad bank και η τρ. Πειραιώς θα καταστεί πλήρως εξυγιασμένη με ενδεχόμενο μελλοντικό σενάριο η «καλή Τρ. Πειραιώς» να συγχωνευτεί με την Alpha Bank ή την Εθνική.
Αν και το σενάριο των συγχωνεύσεων δεν έχει μεγάλες πιθανότητες, όπως έχει αναλύσει διεξοδικά το bankingnews.gr, ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα υπό εξέταση σενάριο στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης