Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Αναβάλλει την επιβολή των δασμών κατά των ΗΠΑ λόγω εκλογών - Δίνει σκυτάλη στο διάλογο

tags :
ΕΕ: Αναβάλλει την επιβολή των δασμών κατά των ΗΠΑ λόγω εκλογών - Δίνει σκυτάλη στο διάλογο
Οι διπλωμάτες της ΕΕ λένε ότι είναι απίθανο να τιμωρηθούν πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, υποστηρίζουν οι Financial Times
Η ΕΕ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επιβάλλει άμεσα δασμούς στα προϊόντα των ΗΠΑ, ακόμη και μετά την επιβεβαίωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου σήμερα Δευτέρα 26/10, πως έχει κάθε δικαίωμα να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους σχεδόν 4 δισ. δολαρίων αμερικανικών αγαθών, σε μια προσπάθεια να προβεί σε αντίποινα για παράνομη κρατική ενίσχυση της Boeing.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εκπονήσει έναν κατάλογο αντιποίνων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων των ΗΠΑ, όπως αεροσκάφη, τρακτέρ και εκσκαφείς, εξοπλισμός γυμναστηρίου, τραπέζια καζίνο, μέχρι φυστίκια και χυμούς γκρέιπφρουτ και πορτοκαλιού.
Ένας αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι «δεν υπάρχει τρόπος» να επιβληθούν ταοι δασμοί πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου, ενώ ένας άλλος σημείωσε ότι υπήρξε συζήτηση και αναγνωρίστηκε ότι στην πράξη υπάρχει λίγος χρόνος για τη λήψη μέτρων πριν από τις εκλογές.
Ωστόσο, ο Valdis Dombrovskis, ο νέος επίτροπος εμπορίου της ΕΕ, δήλωσε ότι η ΕΕ θα δώσει προτεραιότητα στις συνομιλίες διευθέτησης με την Ουάσινγκτον και δεν θα βιαστεί να εφαρμόσει τους δασμούς.
«Ελλείψει διαπραγματευτικού αποτελέσματος, η ΕΕ θα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση σύμφωνα με την απόφαση του ΠΟΕ», είπε.
«Όπως έχω ξεκαθαρίσει ωστόσο, προτιμότερο θα ήταν μια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης