Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πολιτική νίκη Trump ενόψει των εκλογών στις 3/11 ο διορισμός Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο

tags :
ΗΠΑ: Πολιτική νίκη Trump ενόψει των εκλογών στις 3/11 ο διορισμός Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο
Για ιστορική ημέρα για την Αμερική έκανε λόγο ο Trump – Υπερισχύουν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Ανώτατο Δικαστήριο
Μια σημαντική πολιτική νίκη οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου πέτυχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump καθώς η Γερουσία ενέκρινε με 52 ψήφους υπέρ και 48 κατά τον διορισμό της Amy Coney Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Μετά την έγκριση από τη Γερουσία, οργανώθηκε στον περίβολο του Λευκού Οίκου η τελετή ορκωμοσίας της Barrett.
Σημειώνεται ότι πριν από ένα μήνα στο ίδιο μέρος ο Trump είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Barrett, εκδήλωση, στην οποία μολύνθηκε με κορωνοϊό ο πρόεδρος Trump και πολλοί ακόμα αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.
Αυτήν την φορά τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
Με το διορισμό της Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν πλέον την απόλυτη πλειοψηφία (6 -3).
Σημειώνεται ότι ποτέ έως σήμερα δεν έχει διοριστεί μέλος στο Ανώτατο Δικαστήριο τόσο κοντά σε προεδρικές εκλογές.
Ο Trump έκανε λόγο για ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ.
«Η οικογένεια Barrett κατέκτησε την καρδιά της Αμερικής», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος και χαρακτήρισε «πολύ ταιριαστό» ότι θα πληρώσει την κενή θέση που άφησε η δικάστρια Ruth Bader Ginsburg, η οποία πέθανε τον περασμένο μήνα.
Ο διορισμός της Barrett, μιας πολύ θρησκευόμενης χριστιανής και μητέρας 7 παιδιών που εναντιώνεται στην άμβλωση, σηματοδοτεί μια τεράστια πολιτική νίκη για τον Trump, μια και εκτιμά ότι μπορεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που ανήκουν στη θρησκευτική Δεξιά.
Στην τοποθέτηση της η Barrett υποστήριξε ότι  θα ασκήσει τα καθήκοντά της με «ανεξαρτησία», «χωρίς φόβο και πάθος», αφήνοντας στο περιθώριο τις πεποιθήσεις της καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να κατηγορηθεί για «παράβαση καθήκοντος».
Πάντως οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών για την Barrett είναι έντονες, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο διορισμός της δεν έγινε λόγω των τυπικών της προσόντων, αλλά γιατί έχει απόψεις της «ριζοσπαστικής Δεξιάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης