Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση με τις τράπεζες στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΕΣ: Μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Ο DAX είναι κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών και αν δε γυρίσει άμεσα μπορεί να βρεθεί κάτω από τις 12.000 μονάδες. Θέλουμε αντίδραση προκειμένου να ισορροπήσει και η δική μας αγορά.

Η εξάπλωση της πανδημίας αυξάνει τις ανησυχίες των επενδυτών. Για αρκετές περιοχές στον κόσμο λαμβάνονται αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, εξέλιξη που επηρεάζει την οικονομία των χωρών. Στο ΧΑ το ξεκίνημα προσπαθεί να βγάλει μία τεχνική αντίδραση με την Πειραιώς να καταγράφει αξιόλογη άνοδο. Ο τζίρος χαμηλός στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τα νέα χαμηλά, χρειάζεται αντίδραση. Ο όγκος βέβαια χθες στις μετοχές του κλάδου ήταν μεγάλος. Η Πειραιώς μετά και τις απαντήσεις από το ΤΧΣ βγάζει αντίδραση και ενισχύεται κατά 6%. Αντιδρούν και οι άλλες συστημικές αλλά με μικρότερη άνοδο. Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε πως η αντίδραση μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο. Βγαίνουν πάντως χαρτιά και πάλι.

COCA COLA: Με απώλειες το ξεκίνημα και λόγω βαρύτητας επηρεάζει.

MOTOR OIL: Συνεχίζουν οι πωλητές να οδηγούν χαμηλότερα τη μετοχή. Οριακές οι απώλειες στο άνοιγμα αλλά ο όγκος δεν είναι μικρός. Ελάχιστες οι αγορές ιδίων και οι αγορές από insiders.

JUMBO: Και εδώ παραμένουν τα βλέμματα καθώς οι όγκοι τον τελευταίο καιρό είναι υψηλοί. Σήμερα υποχωρεί με ελάχιστο όγκο.

LAMDA: Συνεχίζουμε να την κοιτάμε γιατί το γράφημα δε μας αρέσει εδώ και καιρό. Βγαίνουν πωλήσεις και στο ομόλογο.

AEGEAN: Στα 2,90 ευρώ βγήκαν πάλι κομμάτια.

ΣΙΔΜΑ: Μπήκαν σήμερα οι νέες μετοχές από τη συμφωνία με τη Μπήτρος. Βελτιώνεται η καθαρή θέση, έχουν μειωθεί ήδη τα χρηματοοικονομικά, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να γυρίσει η καθαρή θέση θετική. Μπορεί να προχωρήσει και η πώληση περιουσιακού στοιχείου το οποίο θα βελτιώσει περαιτέρω τη ρευστότητα.

Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα διαμορφωθεί τώρα ο ισολογισμός της Μπήτρος. Οι νέες μετοχές που μπήκαν προς διαπραγμάτευση πάνε στη Μπήτρος.

EPSILON NET: Εξαγόρασε το 80% της Data Communication προς 6,3 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος της είναι στα 6 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε το πληροφοριακό σημείωμα για να δούμε πιο αναλυτικά τα στοιχεία της. Με σημαντική άνοδο η μετοχή στο ξεκίνημα.

FLEXOPACK: Με 400 κομμάτια στο +6,67% και στα 8 ευρώ, αλλά ο πρώτος αγοραστής είναι στα 7,20 ευρώ. Η αποτίμηση στα 93,7 εκατ. ευρώ. Δεν είναι ακριβή αλλά είναι κρίμα να μην υπάρχουν επενδυτές σε αυτές τις μετοχές. Διαμάντι ο ισολογισμός.

ABAΞ: Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ψάχνει συνεργασίες για τη γραμμή 4 του μετρό. Αυτό νομίζουμε πάντως πως είναι γνωστό και αναμενόμενο. Η μετοχή έκανε ένα δυνατό γύρισμα και βρέθηκε σε στήριξη.

AUTOHELLAS: Ξανά κάτω από τα 4 ευρώ βρέθηκε η μετοχή. Υποχωρεί 1% με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΥΔΑΠ: Θα έπρεπε να έχουν στραφεί περισσότεροι επενδυτές σε μετοχές με καλή ρευστότητα κέρδη και διανομές μερισμάτων. Η υποχώρηση προς τα 6,40 ευρώ την κάνει ξανά ελκυστική. Υπάρχει βέβαια το ανοικτό θέμα με τη σύμβαση που εκκρεμεί με το κράτος και κάποια στιγμή θα πρέπει να λήξει ώστε οι επενδυτές να ξέρουν τι θα πληρώσει και τι θα μείνει. Μέχρι τότε θα δίνονται αφορμές για πολλά σενάρια.

ΕΥΑΘ: Στα 4 ευρώ συνεχίζει να έχει πωλητές.

ΚΛΜ: Βγήκαν κάτω από τα 0,50 ευρώ οι πωλητές. Αποτίμηση περίπου 20 εκατ. ευρώ. Η αξία των ακινήτων πολλαπλάσια. Η ύπαρξη eshop και η εξαιρετική του πορεία αφήνει περιθώρια ελιγμών στη διοίκηση ώστε να αναπροσαρμόσει το δίκτυό της. Επιπλέον έχει έσοδα από το υδροηλεκτρικό και θα αναπροσαρμόσει το ενοίκιο στο ακίνητο της Ερμού, το οποίο είναι μισθωμένο από τη Zara.

Γιώργος Κατικάς 
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης