Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στις 3.700 μονάδες ο S&P 500 με νίκη Biden στις ΗΠΑ

tags :
Goldman Sachs: Στις 3.700 μονάδες ο S&P 500 με νίκη Biden στις ΗΠΑ
Ιστορικά, η εβδομάδα πριν τις εκλογές ήταν γενικά θετική για τα ίδια κεφάλαια
Ακόμη και με μια νίκη Biden, αλλά το Κογκρέσο να είναι διχασμένο μεταξύ Ρεπουμπλικακών και Δημοκρατικών, η Goldman Sachs βλέπει τον δείκτη S&P 500 να αυξάνεται στις 3.700 μονάδες.
Η Τρίτη 3 Νοεμβρίου είναι η ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ.
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένας σημαντικός καταλύτης για μια βραχυπρόθεσμη εναλλαγή σε πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, αν και πρόσφατα, οι αυξανόμενες ανησυχίες για τα κρούσματα του Covid-19 γίνονται πιο σχετικές για τις αγορές.
Ιστορικά, η εβδομάδα πριν τις εκλογές ήταν γενικά θετική για τα ίδια κεφάλαια.
Το στενό διάστημα από τη μία Τρίτη έως την Τρίτη πριν από την Ημέρα των Εκλογών δείχνει ένα ράλι για τον S&P 500 σε 11 από τις 12 τελευταίες εκλογές των ΗΠΑ.
Image
Οι αγορές εξακολουθούν να τιμολογούν την αβεβαιότητα πέρα ​​από την Ημέρα των Εκλογών, εν μέρει λόγω του κινδύνου αμφισβητούμενων εκλογών.
Ένα σαφές αποτέλεσμα με λιγότερη αβεβαιότητα σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να υποστηρίξει τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Η μείωση της αστάθειας και η σχετική αβεβαιότητα μπορούν να ενισχύσουν το επενδυτικό συναίσθημα, το οποίο ιστορικά ήταν αδύναμο πριν από τις εκλογές και στη συνέχεια βελτιωνόταν.
Τους μήνες μετά τις εκλογές, η μεταβλητότητα των συμβολαίων του S&P 500 συνήθως μειωνόταν.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αγορών και των Superforcasters, η πιθανότητα ενός «μπλε κύματος» έχει αυξηθεί και μαζί με την προοπτική μεγαλύτερων δημοσιονομικών δαπανών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου.
Image
Οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει να τιμολογούν αυτό το αποτέλεσμα σε κάποιο βαθμό.
Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια των ΗΠΑ πλησιάζουν τα υψηλότερα επίπεδα του Ιουνίου λόγω της συνδυασμένης αύξησης των πραγματικών τιμών.
Άλλες συναλλαγές ρίσκου, όπως κυκλικούς τίτλους έναντι αμυντικών, χαλκός έναντι χρυσού, μετοχές έναντι ομολόγων έχουν επίσης υπάρξει.
Σε ένα σενάριο «μπλε κύματος», επικράτηση των Δημοκρατικών δηλαδή, η Goldman Sachs βλέπει τις δυνατότητες των επιτοκίων των ΗΠΑ να αυξάνονται περαιτέρω και πιστεύει ότι η εναλλαγή εντός των ιδίων κεφαλαίων είναι πιθανό να συνεχιστεί.
Τα ίδια κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών έχουν επίσης ανοδική πορεία, καθώς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τους χαμηλότερους κινδύνους που σχετίζονται με τις εμπορικές εντάσεις, την πτώση του δολαρίου και ένα πιο φιλικό προς τον κίνδυνο περιβάλλον.
Ωστόσο, ενώ η πιθανότητα πλειοψηφίας μιας Δημοκρατικής Γερουσίας έχει αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο, πιο πρόσφατα μειώθηκε από 69% στις 8 Οκτωβρίου σε 60% με βάση τις αγορές προβλέψεων (οι Superforcasters εξακολουθούν να αναφέρουν πιθανότητα περίπου 75%).
Αν και η νίκη του Biden με ένα διχασμένο κογκρέσο μπορεί επίσης να είναι φιλική προς την αγορά, η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα μπορούσε να εισάγει νέους κινδύνους για την τρέχουσα εναλλαγή.
Τέλος, η Goldman Sachs βλέπει τον S&P 500 στις 3.700 στο εγγύς μέλλον σε μια νίκη του Biden με ένα διχασμένο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης