Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Η Λευκορωσία αρχίζει να αντιμετωπίζει τρομοκρατικές απειλές

Lukashenko: Η Λευκορωσία αρχίζει να αντιμετωπίζει τρομοκρατικές απειλές
Μαζικές διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία από τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο 2020, καθώς ο Lukashenko κατηγορείται για νοθεία
Η Λευκορωσία αρχίζει να αντιμετωπίζει τρομοκρατικές απειλές, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας,Alexander Grigoryevich Lukashenko, την Τρίτη 27/10/2020 εν μέσω των προσπαθειών της αντιπολίτευσης για την οργάνωση απεργίας σε εθνικό επίπεδο.
«Έρχονται ήδη στους σιδηροδρόμους και αρχίζουν να μπλοκάρουν τα αυτόματα συστήματα και να κλειδώνουν τις ράγες, πώς αλλιώς μπορούμε να το αξιολογήσουμε; Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά περιστατικά στον σιδηρόδρομο, καταστροφές και πολλαπλούς θανάτους. Πρόκειται για ενέργειες οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών, με σημάδια τρομοκρατίας. Αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τρομοκρατικές απειλές» δήλωσε ο Lukashenko σε συνάντηση που επικεντρώνεται στην προετοιμασία της Λαϊκής Συνέλευσης της Λευκορωσίας, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Μπέλτα.
Μαζικές διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία από τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο 2020.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Πρόεδρος Alexander Grigoryevich Lukashenko κέρδισε το 80,1% των ψήφων.
Παρά ταύτα, η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι η Tikhanovskaya αποτελεί την νικήτρια των εκλογών κατηγορώντας τον Lukashenko για νοθεία.
Η Tikhanovskaya έκανε λόγο για ένα «τελεσίγραφο του λαού» τονίζοντας ότι όλες οι εταιρείες της χώρας θα απεργήσουν εάν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης δεν ικανοποιηθούν έως τις 25 Οκτωβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης