Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Eurostat: Καλή επίδοση για την Ελλάδα στην προστασία της εργασίας εν μέσω πανδημίας

Eurostat: Καλή επίδοση για την Ελλάδα στην προστασία της εργασίας εν μέσω πανδημίας
Η Ελλάδα, βρίσκεται στην 11η θέση στην ΕΕ καθώς το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που έχασε θέση εργασίας στο δεύτερο τρίμηνο (2020) φέτος ήταν χαμηλότερο από 2%, ενώ στην Ισπανία ήταν υψηλότερο από 6,5% και στην Ιταλία μεταξύ 3,5% και 5%
Ως καλή χαρακτηρίζεται η απόδοση της Ελλάδας ως προς τις συνέπειες που είχε η πανδημία στις θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα στατιστικά για τις συνέπειες του κορωνοϊού στην εργασία, έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Ειδικότερα, η Ελλάδα, βρίσκεται στην 11η θέση καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που έχασε θέση εργασίας στο δεύτερο τρίμηνο (2020) φέτος ήταν χαμηλότερο από 2%, ενώ στην Ισπανία ήταν υψηλότερο από 6,5% και στην Ιταλία μεταξύ 3,5% και 5%.
Στις πιο πολλές χώρες της ΕΕ οι απώλειες θέσεων απασχόλησης κυμάνθηκαν μεταξύ 2% και 3,5% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020,.
Η επίδοση της Ελλάδας, που εκτιμάται ως καλή, στην προστασία των θέσεων εργασίας καταγράφηκε, παρά το ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 πάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων εργαζόμενων τέθηκαν σε αναστολή απασχόλησης ή εργάστηκαν με μειωμένο ωράριο.

Ποιες ομάδες εργαζομένων που κινδυνεύουν

Τα άτομα με χαμηλό εισόδημα, όπως εκείνοι που βρίσκονται κάτω από το όριο του κινδύνου φτώχειας, είναι η ομάδα που κινδυνεύει με προσωρινή ή οριστική απόλυση.
Οι νέοι, με χαμηλή ειδίκευση και οι εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης και των τροφίμων είναι επίσης ευάλωτη ομάδα, σύμφωνα με την έρευνα που επικεντρώθηκε στην κατανομή εισοδημάτων το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης