Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά 11,8 δισεκ. δολ. πλουσιότερος ο Elon Musk, με την Tesla να πιάνει τον στόχο κερδών

tags :
Κατά 11,8 δισεκ. δολ. πλουσιότερος ο Elon Musk, με την Tesla να πιάνει τον στόχο κερδών
Κατά περίπου 11,8 δισεκ. δολ. αναμένεται να γίνει πλουσιότερος ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk
Κατά περίπου 11,8 δισεκ. δολ. αναμένεται να γίνει πλουσιότερος ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, καθώς η εταιρεία του, της οποίας η τρέχουσα αξία προσεγγίζει τα 400 δισεκ. δολ., φαίνεται να πιάνει τους στόχους για τα κέρδη.
Έτσι, ο Elon Musk πρόκειται να γίνει ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Όσο η Tesla αυξάνει τις πωλήσεις και τα κέρδη της, τόσο πλουσιότερος γίνεται ο Musk.
Σημειώνεται πως η συνολική περιουσία του Musk έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση του Μusk

Η θηριώδης κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι εξαιρετικά σημαντική για τον γενικό της διευθυντή Elon Musk, καθώς δεν παίρνει μισθό, αλλά «πακέτο αποδοχών».
Ειδικότερα, η συνολική αποζημίωσή του βάσει ενός προγράμματος αμοιβών που τέθηκε σε εφαρμογή μόλις πριν από τρία χρόνια είναι 11,8 δισεκ. δολάρια, με την Tesla να πιάνει τον στόχο του προσαρμοσμένου EBITDA (ναι, υπήρχε ένα βραβείο προγράμματος αποζημίωσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για έναν προσαρμοσμένο αριθμό) και το όριο αγοράς.
Η συμφωνία μεταξύ Musk και Tesla αρθρώνεται σε ένα πλάνο «12 βημάτων», αμοιβή σε μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της αυτοκινητοβιομηχανίας δηλαδή.
Κάθε βήμα ξεκλειδώνει όταν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι στόχοι σε όρους επιχειρηματικής ανάπτυξης και χρηματιστηριακής πορείας.
Και το πακέτο του 2020 ξεκλείδωσε τώρα, με τον στόχο του EBITDA.
Αν οι εκτιμήσεις για την πορεία της Tesla πάνε σύμφωνα με το πλάνο του Musk, τότε οι συνολικές αποδοχές του για τα επόμενα χρόνια θα αγγίξουν τα 55,8 δισ. δολάρια.
Πάντως, η υπέρογκη αποζημίωση του Musk δεν φαίνεται να οφείλεται στην ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας.
Όντως, όμως, είναι παράξενο ότι μια εταιρεία αποτιμάται περισσότερο από ό, τι οι περισσότερες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και σε συνδυασμό με την προοπτική ανάπτυξής της είναι μεγαλύτερη από ολόκληρη την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
Επίσης, παρότι η Tesla ανέφερε κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, το ποσό σε ποσοστιαία βάση είναι χαμηλότερο από το ρεκόρ των 428 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Επισημαίνεται πως, ενώ ο Musk λαμβάνει 11,8 δισεκ. δολ. αποζημίωση, η Tesla παρουσιάζει έλλειμμα 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης