Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαθήματα θρησκευτικής καιροσκοπίας από τα τουρκικά κόμματα: Άρρωστες οι ενέργειες Macron

Μαθήματα θρησκευτικής καιροσκοπίας από τα τουρκικά κόμματα: Άρρωστες οι ενέργειες Macron
Στη δίνη ενός θρησκευτικού λαϊκισμού φαίνεται να στροβιλίζεται εσχάτως η Τουρκία
Στη δίνη ενός θρησκευτικού λαϊκισμού φαίνεται να στροβιλίζεται εσχάτως η Τουρκία, με τον πολιτικό κόσμο της γείτονος να αποφεύγει την κατά μέτωπο αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων συνασπίζονται γύρω από το Ισλάμ, αναζητώντας κάθε φορά ενόχους και εχθρούς.
Τελευταία στο στόχαστρό τους είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Ενδεικτική είναι η κοινή δήλωση των τουρκικών κομμάτων ΑK Party, CHP, MHP και IYI Party εναντίον του.
«Όλοι όσοι χρησιμοποιούν λόγια που μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικές συγκρούσεις μεταξύ λαών και κοινοτήτων για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων της επίτευξης των πολιτικών τους στόχων, της εδραίωσης της εξουσίας τους και της συγκέντρωσης υποστηρικτών στις συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται διαπράττουν ένα έγκλημα που θα επηρεάσει βαθιά όλη την ανθρωπότητα» αναφέρεται σχετικώς, με τον πρόεδρο Erdogan να μένει σταθερά έξω από το κάδρο.
«Δυστυχώς, πρόσφατα, ένας τόσο άρρωστος λόγος βγήκε από το στόμα και τις ενέργειες του Γάλλου Προέδρου.
Το προαναφερθέν άτομο, με τις απερίσκεπτες ενέργειές του πυροδοτεί μια σύγκρουση, οι συνέπειες της οποίας θα είναι οι παγκόσμιες».
Είναι αντι-ισλαμιστής και η ρητορική του δηλητηριώδης, συνεχίζουν, καταλήγοντας:
«Εμείς, ως εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπήσαμε στην Εθνοσυνέλευση, λέμε στον Macron πως ο Μωάμεθ ήταν άγιος.
Καλούμε τους ηγέτες της κοινής λογικής, τους πολιτικούς, τους στοχαστές, τους καλλιτέχνες και τις κοινωνικές ομάδες της Δύσης να λάβουν θέση υπέρ της κοινής λογικής».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης